Переваги осіннього відпочинку в Карпатах: золота пора в горах

Переваги осіннього відпочинку в Карпатах: золота пора в горах

08.11.20 13:13 0 1700

Карпати — дивовижний край, куди цілий рік прагнуть потрапити туристи з усіх куточків планети. В останні роки досить багато шанувальників захопливих подорожей намагаються запланувати відпочинок в горах на осінь. Чому так відбувається, і які плюси обіцяє осінню відпустку в Карпатах? Про це нам розповість співробітник мережі туристичних комплексів «ВІДПОЧИНОК 365», яка є лідером в організації відпочинку в Карпатах по системі все включено.

Низькі ціни

Одна з причин, яка приваблює туристів в осінні Карпати, — доступні ціни на оренду житла. Зайшовши на сайт будь-якого відомого готелю, можна легко переконатися, що з кінця серпня і до листопада вартість номерів набагато нижча, ніж в інший час. Обумовлено це тим, що восени на відпочинок приїжджає мало сімей з дітьми, адже вже починається навчальний рік. Та й сезон відпусток, за традицією, доводиться на літній час. Так що ціни на оренду житла падають, а рівень сервісу та комфорту залишається на колишньому високому рівні.

Хороша погода

Практично весь рік в горах показує свій примхливий характер пані "Погода". Сильний вітер миттєво змінюється проливним дощем. Злива швидко припиняється, визирає сонечко і все починається спочатку. А ось в осінні місяці погода радує покірною вдачею: більшу частину вересня, жовтня та листопада опади відпочиваючих не турбують, не виникають бурі, а вікна не штурмує сильний вітер. Так що на цей період можна планувати будь-який вид активного відпочинку.

Неймовірна краса

Осіннє оздоблення природи завжди захоплювало творчих людей. Кожен з нас теж хоч раз милувався різьбленим опалим листям, золотом навколишніх дерев. Але лише в горах можна побачити справжнє диво: море фарб з м'яким відтінком смутку та романтики. У цей час особливо багато гостей гуцульського краю вважає за краще відвідувати:

  • місцеві водоспади;
  • стежку Довбуша;
  • Національний природний парк.

А ще вересень і жовтень ідеально підходять для сходження на Говерлу та інші карпатські вершини.

Пора збору врожаю

Тільки восени в Карпатах повітря наповнене особливими ароматами пізніх ягід, грибів і дивного смачного меду. Саме в цей час можна спробувати та навіть зібрати самому брусницю й ожину, обліпиху й плоди шипшини. Крім того, в лісах панує справжній аншлаг: любителі «тихого полювання» вибираються заради особливих трофеїв у вигляді величезних білих грибів і повних кошиків лисичок або опеньків.

А хіба може бути щось смачніше ароматних стільників з медом? Особливо якщо в ньому прослизають вересові нотки та відтінки різнотрав'я. До речі, баночка карпатського меду — відмінний, а головне — корисний сувенір для близької людини.

Великий вибір розваг

У туристів, що приїжджають в гори восени, ніколи не виникає питання, чим зайнятися. Погода у своєму розпорядженні до будь-яких видів розваг. Серед популярних забав переважають:

  1. верхові прогулянки;
  2. поїздки на велосипедах;
  3. сплави на байдарках;
  4. рибалка.

Але ж є ще маса розваг, які гостям пропонує чудовий Буковель. На території курорту можна на велосипеді покататися по натягнутому тросу над озером Молодості або просто побачити дивовижну панораму з кабінки підйомника. Кожен охочий отримує шанс випробувати неймовірні емоції, зістрибнувши з вишки для роуп-джампінгу або протестувавши Буковельский тролей. Але ще є маса кафе і ресторанів, де приголомшливо готують страви гуцульської кухні. І вони гідні найвимогливіших гурманів.

Висновки

Загалом, осінь в Карпатах — пора неймовірних можливостей і дивовижних пригод. Кожен день відпустки обіцяє стати незабутнім, подарувати масу яскравих емоцій і бажання повернутися в гори в наступному році.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 125)
Наступна новина: Дворники: особенности ...

КОМЕНТАРІ