Прийом педіатра: що варто знати всім батькам

Прийом педіатра: що варто знати всім батькам

09.11.20 15:20 0 719

Діагностика та лікування хвороб в дитячому віці, з народження і до повноліття, має свої особливості. По-перше, організм дитини більш чутливий до впливів зовнішнього середовища, по-друге, він знаходиться в стані зростання, і для кожного етапу розвитку характерні свої проблеми. Допомогу новонародженим і немовлятам надає неонатолог. Потім головним спеціалістом в області медицини в житті дитини стає кращий лікар педіатр у Житомирі, який зможе надати професійну консультацію при будь-яких захворюваннях.

Яке головне завдання педіатра?

Одне із завдань, яке вирішує педіатр у своїй практиці — оцінка стану внутрішніх органів і систем дитини та виявлення відхилень від норми. Записатися на прийом до педіатра потрібно обов'язково перед тим, як дитина вперше піде в школу, де його чекають незвичні навантаження, а також в період статевого дозрівання, коли в організмі починають відбуватися гормональні зміни.

Коли варто негайно звертатися до свого педіатра?

Звернутися до педіатра необхідно при виникненні перших ознак нездужання. Лікар проведе огляд, вислухає скарги, призначить додаткові дослідження і, при необхідності, направить на консультацію фахівця вузького профілю. Звертатися до хірурга, ортопеда, невролога та інших лікарів безпосередньо, минаючи педіатра, не варто, оскільки це може ускладнити постановку діагнозу і погіршити ситуацію. Тим більше, що зараз направлення до інших лікарів можна отримати виключно від педіатра.

Як обрати свого педіатра?

Лікарів, які працюють за фахом педіатр, чимало, однак надання медичної допомоги наймолодшим пацієнтам вимагає від лікаря не тільки високої кваліфікації, а й великого досвіду й емоційної врівноваженості, та й така характеристика, як любов до дітей, — є обов'язковою. Це потрібно врахувати, перш ніж записатися на прийом до педіатра.

Кращий варіант для батьків — вибрати педіатра, який спостерігатиме дитини постійно, аж до 18 років. Такий фахівець необхідний в тій же мірі, що і сімейний лікар дорослим пацієнтам. Індивідуальний підхід і знання анамнезу зроблять діагностику і лікування більш ефективними.

Ще одним не менш важливим фактором, на який варто звертати увагу при виборі педіатра — це його стаж. Зрозуміло, що чим більший стаж, тим лікар професійніший у своїй справі. Однак не варто забувати, що медицина розвивається, і методи лікування, які застосовувалися двадцять років тому змінюються на більш сучасні. Тому лікар повинен бути не лише з великим досвідом за плечима, а ще й "сучасним".

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 124)
Наступна новина: Досмотр багажа и ...

КОМЕНТАРІ