Азербайджан визнав збиття російського вертольота,вибачився і пропонує відшкодування

Азербайджан визнав збиття російського вертольота,вибачився і пропонує відшкодування

10.11.20 11:20 0 385
Азербайджан визнав, що збив російський бойовий вертоліт у прикордонній зоні з Вірменією, і заявив, що то була випадковість і що Баку готовий виплатити відшкодування.

Але, наголошено в заяві Міністерства закордонних справ Азербайджану, черговий бойовий розрахунок азербайджанських сил протиповітряної оборони через напружену ситуацію в Закавказькому регіоні мав низку причин для рішення відкривати вогонь на ураження.

Як мовиться в заяві, вертоліт летів безпосередньо біля кордону Вірменії з Азербайджаном на Нахічеванській ділянці в той час, як тривають активні бойові дії в зоні вірменсько-азербайджанського конфлікту через Нагірний Карабах, політ відбувався в темну частину доби на малій висоті, поза зоною радарного виявлення, і раніше в тій ділянці вертольоти Військово-повітряних сил Росії не були помічені.

Азербайджанська сторона приносить вибачення російській стороні, співчуття родинам загиблих членів екіпажу і бажає видужання потерпілим, трагічний інцидент був випадковістю і не спрямований проти російської сторони, і Азербайджан готовий виплатити належне відшкодування, мовиться в заяві.

Цю заяву оприлюднили також російською мовою, якою МЗС Азербайджану послуговується дуже рідко.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДБР підтвердили ...
Наступна новина: Резніков: Росії невигідно ...

КОМЕНТАРІ