Необхідність захисту і об’єднавча місія – мовний омбудсмен і очільник Мінкультури висловилися щодо української мови

Необхідність захисту і об’єднавча місія – мовний омбудсмен і очільник Мінкультури висловилися щодо української мови

10.11.20 10:41 0 442
У День української писемності та мови Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив про необхідність захисту української мови.

«День української писемності та мови – свято, яке об'єднує і консолідує українців по всьому світу, закликає цінувати й розвивати рідне слово. Мова має визначальну роль для національної ідентичності, єдності та майбутнього української держави. Тому захист мови, як і захист нашої Незалежності, територіальної цілісності, – наша провідна справа», – повідомив у фейсбуці Кремінь.

У свою чергу, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив про об'єднавчу місію української мови на рівні із культурою.

«Культура – це те, що нас об'єднує. Мова також повинна стати однією з таких речей. І, впевнений, скоро це трапиться. Ми на порозі змін. Нарешті в Україні знімається більше українських фільмів, серіалів, шоу та digital-контенту, видається книг та ставиться вистав. Українською не через примус, а завдяки любові і гордості, починають говорити вдома і у побуті на Сході, Півночі та Центрі України. У нас правильний курс. Важливо продовжувати його дотримуватися. Йти не шляхом заборон та крайнощів, а через популяризацію та цікавість», – зазначив Ткаченко у фейсбуці. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У День української писемності та мови відбудеться ювілейний диктант національної єдності

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нагірний Карабах: ...
Наступна новина: Артистка Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ