Укртелеком,3Mob,Utel: три бренди однієї компанії для мобільного 3G інтернету

Укртелеком,3Mob,Utel: три бренди однієї компанії для мобільного 3G інтернету

12.11.20 08:42 7 1429

Важко знайти людину, яка б ніколи не чула про Укртелеком — найбільшу вітчизняну компанію, що надає телекомунікаційні послуги на всій території України. Вона безумовний лідер в обслуговуванні абонентів, що користуються стаціонарними телефонами, і цілком успішно конкурує з іншими компаніями у сфері 3G інтернету.

На даний момент інтернет від Укртелекому можна розділити на два види:

  • Бездротовий інтернет під маркою 3Mob (також відомий під назвами Utel, Утел, Ютел, ОГО! Мобільний), де передача даних здійснюється за стандартом UMTS / WCDMA. До речі, на сайті center5g.com.ua ви можете детальніше прочитати про нього і безпосередньо придбати стартовий пакет 3Mob.
  • Провідний інтернет ОГО!, в якому підключення до Інтернету через телефонну лінію з використанням технології ADSL.

Трішки історії

Історія створення Укртелекому в його сучасному вигляді досить звивиста. Компанія створювалася на базі мережі електрозв'язку Української РСР, яка перейшла у власність незалежної України в 1991 році. Формально вона перебувала у віданні Міністерства зв'язку України та являла собою досить сумне видовище, відстаючи від західних телефонних мереж як за технічним оснащенням, так і за кількістю абонентів. Так, на 1991 рік кількість телефонних номерів на 100 жителів не перевищувала 14,6 шт.

У 1993 році Укртелеком розробив свою власну концепцію подальшого розвитку мережі й створення єдиної комунікаційної системи. До кінця 90-х років компанія стала освоювати нову сферу послуг — підключення до Інтернету. З 2000 року доступ до ресурсів Мережі надавався за стандартом ADSL через телефонний канал зв'язку в рамках просування бренду «ОГО!». Такий вид підключення на той момент користувався великою популярністю через недороге обладнання для підключення, помірні тарифи без обмежень на трафік і масовість (кожен, у кого був стаціонарний телефон, міг долучитися до світу Інтернету).

Грудень 2005 року знаменував собою прорив у сфері українського бездротового інтернету. Компанії Укртелеком вдалося отримати ліцензію на надання послуг мобільного та інтернет-зв'язку відповідно до стандарту UMTS / WCDMA. Швидкість доступу в Мережу при цьому досягала 3,6 Мбіт / с. З листопада 2007 року користувачі змогли оцінити всі переваги мобільного інтернету від Укртелекому під маркою Utel. При цьому для підключення використовувалися традиційні SIM-карти, тому при наявності телефону з підтримкою 3G не потрібно було купувати додаткове обладнання для виходу в Інтернет. Максимальна швидкість інтернету досягала 3,6 Мбіт / с, що було на той момент найкращим показником серед провайдерів бездротового інтернету.

У 2008 році почали роботу нові базові станції Укртелекому, завдяки чому швидкість отримання даних за допомогою мобільного роутера зросла до 5,76 Мбіт / с, а передачі — до 7,2 Мбіт / с. Це знаменувало нову віху в розвитку бездротових мереж.

У 2009 році відбувся ребрендинг, після чого мобільний інтернет від Укртелекому змінив назву на ОГО! Мобільний. З січня 2012 року ці послуги надаються під торговою маркою 3Mob. 3G модеми Укртелеком, ціна яких варіюється в широкому ціновому діапазоні, також різноманітні як і 3Mob utel тарифи компанії: вибрати щось відповідне зможуть і ті, хто буває в Мережі зрідка, і ті, для кого вона частина щоденного життя.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
laskano - 12.11.20

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
BitcoinPZ - 12.11.20

Добавлю эту статью в закладки.

аватар країна
lupicatulum - 12.11.20

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
Banana322 - 12.11.20

Да,жостко

аватар країна
sonyabondar - 12.11.20

С уводольствием пожал бы автору руку, его сайт - чудо.

аватар країна
Bozhena91 - 12.11.20

Невероятно!

аватар країна
Optovique - 12.11.20

Ну жесть звичайно ...