Термін «локдаун» став словом 2020 року за версією словника Collins

Термін «локдаун» став словом 2020 року за версією словника Collins

12.11.20 14:50 0 386
Термін «локдаун» став словом 2020 року за версією словника Collins.

«Локдаун» з його важкими, громіздкими складами та важчими асоціаціями – це стан, якого ми найбільше боялися у 2020 році, – стан національного стазису, коли майже все, з чого складається нормальне суспільне життя, зупинене», – пишуть укладники словника.

Вони зазначили, що термін «локдаун» спочатку був частиною тюремного словника: це коли ув'язнені утримуються у своїх камерах через певні порушення на крилі. У 2020 році термін цього слова змінився: у головах багатьох людей локдаун є заходом для забезпечення громадського здоров'я.

До переліку інших слів, які набули широкого вжитку у 2020 році, – «коронавірус», «соціальна дистанція» та «самоізоляція».

При цьому словник поповнився термінами, які не пов'язані з пандемією. Серед них:

* «Мегзит». Термін виник після рішення британського принца Гаррі та його дружини Меган вийти зі складу королівської родини;

* BLM, або Black Lives Matter. Антирасистський рух, який виник після вбивства американським поліцейським темношкірого чоловіка Джорджа Флойда;

* TikToker. Людина, яка регулярно поширює відео або з'являється на відео в застосунку TikTok;

* Mukbang. Відео чи веб-трансляція, в якій ведучий їсть велику кількість їжі для розваги глядачів. Термін використовують у Британії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2020 році в українських ...
Наступна новина: PS4: що ламається ...

КОМЕНТАРІ