Влада Росії вважає,що розлив палива в Арктиці стався через порушення при будівництві та експлуатації резервуару

Влада Росії вважає,що розлив палива в Арктиці стався через порушення при будівництві та експлуатації резервуару

12.11.20 14:18 0 402
Влада Росії пов'язує розлив палива в Арктиці, який стався у травні цього року, з порушеннями під час будівництва та експлуатації резервуару, а не таненням вічної мерзлоти.

Понад 21 000 тон дизельного палива просочилося в навколишнє середовище з бака на електростанції недалеко від промислового міста Норильськ, що стало однією з найстрашніших екологічних катастроф в Арктиці.

Електростанція належить дочірній компанії «Норильського нікелю», провідного в світі виробника нікелю і паладію, яка повідомила, що витік стався через те, що колони, які підтримують резервуар для зберігання, опускалися через танення вічної мерзлоти.

«Ростехнагляд» повідомив 10 листопада, що катастрофа була викликана «взаємопов'язаними технічними та організаційними порушеннями, вчиненими як на стадії будівництва резервуара, так і під час його експлуатації».

Зокрема, йдеться про проблеми з проєктуванням і спорудженням пальового фундаменту резервуара, який не спирався на кам'янистий ґрунт і призводив до нерівномірного розподілу резервуара.

«У той же час ознак деградації вічної мерзлоти під фундаментом і на прилеглій території не виявлено», – мовиться у повідомленні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розлив палива у Норильську: силовики заявили про першого затриманого, Путін каже – не знав про аварію 2 дні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ