У Єревані відбулися сутички і затримання на мітингу опозиції

У Єревані відбулися сутички і затримання на мітингу опозиції

12.11.20 16:59 15 555
У Єревані в середу відбулися сутички силовиків із демонстрантами, які зібралися в столиці Вірменії через незгоду із рішенням прем'єр-міністра Нікола Пашиняна підписати угоду з Азербайджаном про припинення більш ніж шести тижнів боїв у Нагірному Карабасі.

Тисячі протестувальників заповнили центральну площу Свободи у Єревані, закликаючи до відставки Пашиняна на тлі спроб правоохоронців їм завадити. Поліція свої дії пояснила тим, що масові зібрання заборонені в умовах чинного в країні режиму воєнного стану.

Повідомляється, що у центрі столиці Вірменії між противниками Пашиняна і поліцейськими почалися сутички, кілька людей затримали, серед них і лідер опозиційної партії «Процвітаюча Вірменія» (BHK) Гагік Царукян.

Представники 17 опозиційних партій закликали Пашиняна піти з посади, звинувативши його у важких поступках, які вірмени змушені були прийняти як частину угоди.

Виступаючи в ефірі державного телебачення, віцепрем'єр-міністр Тигран Авінян не виключив, що нинішній уряд може подати у відставку, але застерігав від будь-якої спроби «перевороту».

Сам прем'єр Нікол Пашинян заявив у відеозверненні в фейсбуці, що пристав на угоду про припинення вогню в Нагірному Карабасі, щоб уникнути колапсу в регіоні, оточення і загибелі тисяч вірменських військових.

Президент Вірменії Армен Саркісян розпочав консультації з представниками кількох політичних партій, намагаючись зменшити напруженість і зберегти національну єдність», заявили в його офісі.

9 листопада президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення військових дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська і вірменська сторони зупиняються на зайнятих позиціях, а наступними днями вірменські сили повертають Азербайджанові повний контроль над захопленими ними територіями поза межами колишньої Нагірно-Карабаської автономної області, натомість так званий Лачинський коридор – автомобільна дорога, що поєднує центр Нагірного Карабаху з Вірменією – залишиться незаблокованим. Цей коридор і лінію контакту сторін мають контролювати миротворчі сили. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські, але не турецькі: що треба знати про миротворців у Нагірному Карабасі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Влада Грузії відкрила ...
Наступна новина: Замовлення зоотоварів в ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
alexeeveev - 12.11.20

Нормусь

аватар країна
azxgbt - 12.11.20

аватар країна
Illuzzion - 12.11.20

Не верю.

аватар країна
AlekArm - 12.11.20

Даже и не докопаешься.

аватар країна
qawasaqa13 - 12.11.20

Автор, а Ви в якому місті живете якщо не секрет?

аватар країна
maydan228 - 12.11.20

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт

аватар країна
cutebegemot - 12.11.20

Привет! Предлагаю обмен постовыми с вашим блогом.

аватар країна
AlV8AlV8 - 12.11.20

Это — глупость!

аватар країна
milknumber1 - 12.11.20

Все нравится. Спасибо за пост!

аватар країна
Alena_florina - 12.11.20

Стаття цікава, але мені здається, все це казки, не більше.

аватар країна
izmerenie4 - 12.11.20

спасибі за цікаву ретроспективу!

аватар країна
FidelMafia - 12.11.20

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
mdmashnymandrazh - 12.11.20

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.

аватар країна
independent645 - 12.11.20

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
AlexO74 - 12.11.20

познавательная тема