Помпео: «дуже впевнений»,що у США відбудеться «добрий перехід влади»

Помпео: «дуже впевнений»,що у США відбудеться «добрий перехід влади»

12.11.20 15:02 0 460
Державний секретар США Майк Помпео заявляє, що світ має бути «впевненим» у тому, що в Сполучених Штатах відбудеться мирна передача влади, навіть попри те, що сам керівник зовнішньополітичного відомства наразі відмовився визнати обраного президента Джо Байдена переможцем виборів.

Хвилю критики викликав коментар Помпео 10 листопада під час пресконференції, коли він заявив, що «відбудеться плавний перехід до другої адміністрації Трампа».

Байден назвав цю заяву Помпео «безпідставною» та «небезпечною». Згодом держсекретар висловився менш категорично.

«Ми готові. Світ спостерігає за тим, що тут відбувається. Ми підрахуємо всі голоси. Коли процес завершиться, будуть обрані виборники. Є процес, Конституція викладає його досить чітко», – сказав Помпео під час радіоінтерв'ю пізніше 10 листопада.

В іншому інтерв'ю, яке він того ж дня дав Fox News, Помпео сказав, що «дуже впевнений, що у нас буде добрий перехід, що ми переконаємось, що той, хто увійде в офіс президента опівдні 20 січня (2021 року – ред.), матиме одразу всі доступні інструменти». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Європейські лідери телефонували Байдену з привітаннями і згадували Україну серед завдань співпраці

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Норки та коронавірус: ...
Наступна новина: НБУ незначно послабив ...

КОМЕНТАРІ