PS4: що ламається найчастіше?

PS4: що ламається найчастіше?

12.11.20 14:54 0 1254

Сьогодні ми з Вами розглянемо найчастіші причини поломки консолі 8-го покоління від Sony і простежимо, коли ремонт PS4 - єдиний вихід з ситуації, що склалася. Для початку проведемо невеликий екскурс в історію. У 2013 році компанія Sony випустила на ринок потужну за мірками того часу ігрову консоль PS4. Тоді фанати «ігрових станції» швидко скуповували всі екземпляри та поспішали випробувати її в дії.

Минуло небагато часу і на деяких форумах стали з'являтися перші відгуки про роботу цієї консолі. Виявилося, що на перших порах зустрічалися деякі труднощі, які ускладнювали життя користувачів. Розробники відстежували всі причини та намагалися усунути їх, випускаючи оновлення ПЗ. Далі, ми безпосередньо розглянемо ці проблеми.

Ремонт геймпада

Іноді ремонт PlayStation 4 передбачає ремонт Dualshock 4. І нехай ці джойстики показують велику витривалість, як і будь-який інший механізм вони схильні до зносу. Найчастіше зустрічається залипання клавіш, стіків і шифта, а також порушення роботи центральної кнопки. Якщо на джойстик потрапить навіть невелика кількість води, може зламатися динамік, що доповнює процес гри.

Ремонт джойстика PS4 може знадобитися, якщо той перестав заряджатися або взагалі не працює без шнура. Є ймовірність, що буде потрібно заміна акумулятора. Рідше, але все ж зустрічається, що джойстик не може розпізнати гарнітуру, тоді можливо буде потрібна діагностика роз'єму. До речі, в Харкові професійний ремонт геймпада PS4 можна замовити в СЦ "DotMobile": https://dotmobile.com.ua/repairs/remont-dzhojstikov-ps4-ps5-v-harkove-23-avgusta-centr-1-2chasa/.

«Синя смуга смерті»

Під час запуску приставки, синя смуга повинна змінитися на білу, що означає, що система завантажилася коректно, але якщо синя смуга починає блимати та PS4 не включається — виникла серйозна проблема.

Розробники передбачили деякі нюанси та «навчили» приставку повідомляти про поломку. Ні, точно дізнатися, що саме зламалося, не вийде, для цього є діагностика в сервісі, проте це допоможе дізнатися, що щось з Вашою приставкою явно не так.

Панікувати в даній ситуації не варто. Самим логічним рішенням буде звернутися в сервісний центр. Причини, за якими виникає дана проблема — найрізноманітніші. Це може бути серйозна внутрішня поломка заліза або помилка ПО.

«Червона смуга смерті»

Ще одна проблема — перегрів приставки. В даному випадку індикатор (світлова смужка) буде блимати червоним, поки не пролунають 3 звукових сигнали. Після третього — приставка вимкнеться.

Щоб уникнути подібного нещастя, регулярно робіть чистку PS4 від пилу. Найкраще зробити це в сервісі, де є необхідні інструменти для розбирання та збирання корпусу, адже пил збирається не тільки зовні, але й всередині.

Реболло процесора

Швидше за все, реболло знадобиться після того, як ви зіткнетеся з одним з перерахованих вище пунктів. Реболло — це відпаювання процесора від материнської плати, чистка контактної площадки та припаювання його назад.

Вкрай не рекомендується проводити цю процедуру в домашніх умовах, якщо у Вас немає спеціальних інструментів. Часто для цього потрібен ще й мікроскоп. А без інфрачервоної паяльної станції просто не обійтися.

Більш того, навіть якщо всі необхідні інструменти є, але досвіду замало, довірте роботу тому хто не раз займався подібною процедурою, якщо не хочете отримати «цеглину» замість приставки.

Проблеми з жорстким диском

Якщо приставка перестала бачити HDD, може знадобитися заміна жорсткого диска на PS4. Причин цьому може бути декілька. Найчастіше жорсткий диск отримує фізичні ушкодження, якщо часто його витягати і робити це неакуратно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 119)
Попередня новина: Термін «локдаун» став ...
Наступна новина: Норки та коронавірус: ...

КОМЕНТАРІ