Я дуже прошу: залишайтеся вдома на вихідні. Це допоможе зберегти ваше здоров`я,- Володимир Труш

Я дуже прошу: залишайтеся вдома на вихідні. Це допоможе зберегти ваше здоров`я,- Володимир Труш

14.11.20 12:10 0 512
Голова облдержадміністрації Володимир Труш звернувся до жителів краю з проханням совісно поставитися до карантину вихідного дня та виконувати всі умови для зменшення хворих на COVID-19.

«Україна знову має антирекорд, і Тернопільщина не є винятком. Ми дійшли до тієї межі, коли може виникнути необхідність вводити повний локдаун», - зазначив Володимир Труш.

Він наголосив, що карантин вихідного дня стане тим рішенням, яке на певний час допоможе зменшити поширення епідемії. А для цього потрібно хоча б зупинити щоденне збільшення хворих.

«Ми не хочемо зараз вводити карантин, який був на весні, бо це негативно відіб'ється перш за все на економічній складовій. Тому не варто забувати про маски та правила запобігання поширенню вірусу. А нехтування карантинними засобами призводить до завантаження лікарняних ліжок, яких може не вистачити на всіх» - додав голова облдержадміністрації.

Наразі є чітко визначені основні завдання: захистити медиків, дати їм можливість переформатувати роботу закладів, а також перезавантажити лікарняні ліжка.

«Ми докладаємо максимум зусиль, щоб ситуація в області не погіршувалася. Так, з початку місяця на Тернопільщині було забезпечено 138 ліжок з підключеним до кисню. Уряд виділив вже два транші на загальну суму близько півтора мільярда гривень. З них близько 52 мільйонів надійшло саме в нашу область для забезпечення ліжкомісцями з підключенням до кисню та збільшення ліжкового фонду. Однак багато залежить від кожного з нас. Тому я дуже прошу: залишайтеся вдома. Це допоможе зберегти ваше здоров`я!», - констатував Володимир Труш.

Згідно з рішенням Уряду, на ці вихідні будуть закриті заклади громадського харчування, театри, кінотеатри, торгово-розважальні центри, нічні клуби, спортивні зали, заклади, які надають послуги (за винятком фінансових, поштових, лікарських чи ремонтних).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вірмени прощаються з ...

КОМЕНТАРІ