Москва і Анкара з’ясовують роль Туреччини в дотриманні миру в Карабаху

Москва і Анкара з’ясовують роль Туреччини в дотриманні миру в Карабаху

14.11.20 11:03 0 430
На четвертий день після підписання домовленостей про перемир'я в Нагірному Карабасі і розміщення там російських військових роль Туреччини в дотриманні миру залишається неочевидною.

У підписаній 9 листопада заяві лідерів Росії, Вірменії та Азербайджану йдеться про розміщення російських миротворчих сил на лінії контакту сторін, а також уздовж Лачинського коридору, який пов'язує контрольовану етнічними вірменами частину Карабаху з Вірменією.

Президент Азербайджану Ільгам Алієв, офіційні особи Туреччині й далі заявляють про участь Туреччини в місії з підтримання миру.

Речник Кремля Дмитро Пєсков 12 листопада заявив, що взаємодія Росії з Туреччиною «буде в рамках моніторингового центру, який буде розташований на території Азербайджану». Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вказав також, що турецькі військові не зможуть виїжджати на територію Нагірного Карабаху.

За словами Пєскова, в телефонних переговорах президентів Туреччини і Росії «не вдається уникнути нюансів», але, за його словами, всі розбіжності долаються. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін увів війська – головний результат угоди щодо Нагірного Карабаху

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня повільно ...
Наступна новина: Обранці пишуть депутатські ...

КОМЕНТАРІ