Як встановлюються вбудовані точкові світильники

Як встановлюються вбудовані точкові світильники

17.11.20 12:09 6 795

Перше, що необхідно врахувати про грамотну установку вбудованих точкових світильників, це в який тип стелі вони будуть монтуватися – в натяжна або підвісний. Справа в тому, що принцип їх монтажу кардинально відрізняються в залежності від типу стельового перекриття.

Монтаж вбудованого точкового світильника в підвісну стелю

Під підвісним ми розуміємо стелю з металопрофілів обшитий гіпсокартоном, вагонкою або іншим щільним матеріалом, який монтується на невеликій відстані від бетонного перекриття.
Для початку слід розмітити місця майбутнього розташування точкових світильників. Потім за допомогою дрилі і спеціального трубчастого Свердла свердлити отвори. Їх діаметр повинен бути дорівнює врізного діаметру вбудованого світильника.

Отвір також можна зробити і пилкою для гіпсокартону. Але попередньо необхідно розмітити коло необхідного діаметра.

Після цього протягніть крізь монтажні отвори дроти для підключення (до місць монтажу їх слід заздалегідь розвести) і підключіть кінці до точки. Після цього на корпусі зведіть дві кріпильні пружини і разом з вбудованої частиною вставте в стельовий отвір. Пружини розкриються самостійно і зафіксують світильник в отворі.

Монтаж врізного точкового світильника в натяжну стелю

З натяжними конструкціями справа йде складніше. Такий монтаж слід довірити професіоналу. По-перше, у вас швидше за все не буде необхідного набору інструментів (нерідко, досить специфічних), по-друге, потрібен досвід таких робіт. Нарешті, фахівець гарантує якість виконаних робіт, в той час як самостійні спроби можуть не привести до бажаного результату.
Якщо ви ще тільки визначаєтеся з установкою натяжної стелі, можете самостійно виконати монтаж. Для цього слід протягнути кілька ниток на уровнебудущего натяжного полотна. Ці нитки допоможуть вам розмістити світильники на одному рівні.

Після цього до бетонного перекриття монтується регульована стійка, а на неї – платформа точкового світильника.

Важливо пам'ятати: після регулювання висоти стійки, нижня частина платформи світлодіодного точкового світильника повинна знаходитися на рівні з протягнутими нитками.
Після того, як всі стійки встановлені, до них підводять електричні дроти. Самі ж дроти кріпляться на стельовому перекритті за допомогою скотча або спеціальних скоб.

Після монтажу натяжної стелі до полотна клеять термокільце на місці майбутнього світильника. Воно призначене захистити полотно від пошкоджень, деформацій і перегріву. Потім в стельовій плівці ріжуть отвори всередині термокільця, виводять і підключають електропроводку і монтують світильник за допомогою кріпильних пружин.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
beck_sam - 17.11.20

отлично!!! Все супер!

аватар країна
AsaScis - 17.11.20

Всегда приятно читать умных людей

аватар країна
jafade - 17.11.20

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
FRVNKE01 - 17.11.20

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
mara3m0 - 17.11.20

поміняй назву домену

аватар країна
Kkkkkkkpp - 17.11.20

Дякую за статтю виявилася дуже корисною.