Сенат США схвалив антидопінговий «закон Родченкова»

Сенат США схвалив антидопінговий «закон Родченкова»

18.11.20 10:40 0 467
У понеділок, 16 листопада, Сенат Конгресу США схвалив антидопінговий «закон Родченкова», який передбачає покарання за спроби із використанням допінгу вплинути на результати міжнародних змагань.

Особливістю закону є те, що його об'єктом не є атлети, а «будь-яка людина, яка... здійснює план з метою вплинути на великі міжнародні змагання, використовуючи заборонені препарати або методи». Об'єктом його дії можуть бути як американські, так і іноземні чиновники, тренери, медики, причетні до змагань, у яких беруть участь американські спортсмени. Закон передбачає покарання до 10 років в'язниці, до мільйона доларів штрафу, конфіскацію власності, що знаходиться в США.

Міжнародне антидопінгове агентство (WADA) критикувало цей документ, вважаючи, що через екстериторіальність він може підірвати міжнародну систему антидопінгового контролю. Однак представник американського антинаркотичного управління при Білому домі Ентоні Джонс заявив, що реакція WADA на російський допінговий скандал підірвала віру в глобальну систему антидопінгового контролю. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії тривають маніпуляції з допінгом – колишній голова московської антидопінгової лабораторії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Корабель Сrew Dragon ...

КОМЕНТАРІ