Державні закупівлі — що це таке і як з їх допомогою заробити

Державні закупівлі — що це таке і як з їх допомогою заробити

18.11.20 22:01 0 1612

Система державних закупівель є нічим іншим як практично безмежне джерело ваших потенційних клієнтів! У даній статті ми максимально простою мовою розповімо, що таке державні закупівлі, з чого почати, як регулярно отримувати клієнтів і замовлення та, нарешті, як закріпитися і відчувати себе комфортно на цьому терені. Ну а допоможе нам в цьому розібратися адміністратор портала госзакупок Казахстану: https://tenderbot.kz/.

Держзакупівлі: що потрібно знати?

І так, за фактом, держзакупівлі — це ще один ринок збуту, на який варто звернути свою увагу. Держава (та й комерція) купує, а ви продаєте! Напевно, деякі з вас скажуть: «Щоб поставити який-небудь товар для державного замовника потрібно знати людей і дати відкат!». Повірте, це судження досить далеке від істини. У державних установ є потреби в товарах і послугах.

Принадність полягає в тому, що відповідно до закону отримати ці самі товари та послуги вони можуть тільки через тендер (це конкурентна форма визначення постачальника). Тобто коротко кажучи, товариші з держ. установ не можуть просто піти та купити, що вони хочуть. Вони зобов'язані провести якийсь незалежний конкурс — змагання для всіх охочих їм це щось продати. Ви запитаєте: "Чому так відбувається?". На це є кілька причин:

  • Економія державного бюджету. При аналогічних показниках виграє той постачальник, хто запропонує найменшу ціну.
  • Все повинно бути по-чесному. Результати будь-якого тендера перебувають у відкритому доступі. Так що кожен охочий може все перевірити на предмет відсутності порушень.
  • Протидія корупції. Фішка в тому, що державні установи описують те, що їм потрібно та виставляють це на загальний огляд. Навіть в процесі тендера вони не знають, хто бере участь. Дані про учасників стають відомі тільки, коли буде визначений переможець. Саме тому «домовитися» не вийде.

Сподіваємося, що нехай навіть і десь дуже глибоко, але стала закрадатися думка, що не завжди потрібно слухати тих, хто говорить, що все навколо куплено. Повірте, найчастіше це говорять ледарі та диванні воїни. Тепер нумо розгляньмо найцікавіше.

Які можна отримати переваги, працюючи з держ. закупівлями?

Основними перевагами участі в державних закупівлях є:

  • Відсутність потреби витрачати бюджет на рекламу і залучення клієнтів. Відповідно не потрібно доводити якомусь абстрактному клієнту в інтернеті, якого ви навіть не бачили, що ви краще за всіх.
  • Швидке укладення контракту без переговорів й інших «веселощів». Термін укладення контракту регулюється законом.
  • Тендерна документація чітко описує предмет закупівлі. Простіше кажучи, ви продаєте клієнтові тільки те, що він просить — без «сюрпризів» з його боку.
  • Своєчасна оплата. Клієнт зобов'язаний оплатити роботи в строк, встановлений в контракті. І це найприємніше.
  • Процес вибору постачальника регулюється наглядовим органом. Таким чином є кому поскаржитися, якщо замовник надумав викручуватися.
  • Це більш передбачуваний ринок. Ви завжди знаєте хто, кому, що продав і найголовніше за якою ціною.
  • Досвід і компетенція постачальника підтверджується офіційними даними з сайту держ. закупівель. А це ні що інше як ваші успішно виконані контракти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 113)
Попередня новина: Как стать мастером ...
Наступна новина: Форми для тротуарної ...

КОМЕНТАРІ