Форми для тротуарної плитки,що застосовуються у вібропресуванні

Форми для тротуарної плитки,що застосовуються у вібропресуванні

18.11.20 22:30 0 1507

Вібропресована тротуарна плитка виробляється в матриці вібропреса шляхом ущільнення завантаженої в неї напівсухої бетонної суміші. Це відбувається при впливі на неї вібрації, яку і створює цей самий гідравлічний вібропрес. Так що ж собою являють такі форми для тротуарної плитки? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник підприємства «Васт Сервіс»: https://www.vastservis-ug.com.ua/uk/press-formy-pid-trotuarnuyu-plitku/, яке безпосередньо виготовляє прес-форми для тротуарної плитки.

Що собою являють собою форми для тротуарної плитки?

У класичному варіанті форми для плитки складаються з двох металевих частин: матриці та пуансон. Матриця опускається на технологічний піддон і заповнюється сумішшю піску (відсіву) та цементу. Зверху суміш в матриці притискається пуансоном і на необхідний час включається вібрація. Потім пуансон і матриця піднімаються, а на піддоні вібропресу залишаються готові вироби.

Форми для плитки — методики виробництва

У період зародження вібропресового виробництва практично всі форми для тротуарної плитки випускалися з безлічі дрібних деталей. Спочатку всі заготовки рубалися на гільйотині та оброблялися на фрезерному верстаті, після чого з'єднувалися в одне ціле за допомогою зварювання. Після цього готові форми для плитки остаточно оброблялися на фрезерному або шліфувальному верстаті, проходили випробування та йшли до замовника. При цьому велика кількість зварювальних швів на якості такої прес-форми позначалося далеко не найкращим чином.

Для того щоб позбутися від цього істотного недоліку, форми для тротуарної плитки останнім часом стали виготовляти за допомогою лазерного різання. При цьому матриця будь-якої складності для такої прес-форми дуже точно вирізається лазером з одного листа металу потрібної товщини. У разі, якщо замовлені у форми для плитки мають велику товщину, потрібний її розмір набирається у вигляді «пирога» з більш тонких листів, які з'єднуються між собою. Для цього існують різні методи, що застосовуються в залежності від конструктивних особливостей прес-форми. При такій методиці суттєво зменшується кількість зварювальних швів і форма стає більш потужною і надійною, одночасно зберігаючи точність всіх геометричних розмірів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: США: Трамп звільнив ...

КОМЕНТАРІ