Близько 4 млн українців зможуть провакцинуватись від COVID-19 за програмою COVAX у першій половині 2021 року – Ляшко

Близько 4 млн українців зможуть провакцинуватись від COVID-19 за програмою COVAX у першій половині 2021 року – Ляшко

21.11.20 09:12 0 374
Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Україна отримала підтвердження від ініціативи COVAX, створеної для швидкого і справедливого доступу вакцин від COVID-19 у світі, що може розраховувати на виділення на безплатній основі вакцини від коронавірусної хвороби для 20% населення.

« стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення, безкоштовно. Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн», – повідомив Ляшко у фейсбуці.

Віктор Ляшко додав, що до глобального механізму COVAX включено, зокрема, кандидата у вакцини від виробника Moderna (США).

Читайте також: Вакцина від COVID-19: коли буде в Україні і як швидко буде подолано пандемію

«Попередні результати дослідження цієї вакцини вказали на 95% ефективності попередження розвитку коронавірусної хвороби COVID-19. Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України», – зазначив головний санлікар країни.

Напередодні голова уряду Денис Шмигаль повідомив, що влада веде переговори зі світовими компаніями щодо закупівлі додаткових партій вакцин для України, серед цих компаній є і Pfizer, і Moderna.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що вакцина сама по собі не зможе спинити пандемію COVID-19. Навіть після початку вакцинації доведеться продовжувати практику спостережень за поширенням коронавірусу; продовжувати тестувати людей, ізольовувати хворих тощо. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна закупить 6 мільйонів експрес-тестів – Шмигаль

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Білорусь: КДБ затримав ...
Наступна новина: У МОЗ назвали країни,які ...

КОМЕНТАРІ