У Конгресі США назвали умови повернення Росії до G8. Серед них є деокупація Криму

У Конгресі США назвали умови повернення Росії до G8. Серед них є деокупація Криму

21.11.20 11:51 0 523
Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, покликаний унеможливити участь Росії в зустрічах «Групи семи» (G7) і відновлення формату G8 за участю Росії. Серед причин небажання бачити Москву в цих форматах співпраці названа й анексія українського Криму.

Документ передбачає заборону на використання адміністрацією у Вашингтоні федеральних коштів із метою «підтримки або сприяння участі Росії в засіданнях G7 і відновлення G8 за участю Росії».

Відповідно до законопроєкту, цей захід має перестати діяти лише після того, як держсекретар і директор національної розвідки США зможуть запевнити законодавців, що Росія, «припинила будь-яке втручання у вибори в США або в інших країнах G7, державах НАТО і ЄС», повністю виконує свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, «припинила незаконну окупацію Криму.., Південної Осетії і Абхазії» і «вивела свої війська і озброєння з Придністров'я».

Тепер ініціативу має розглянути Сенат, де більшість зараз належить республіканцям.

У разі затвердження законопроєкту Сенатом він надійде на підпис главі держави. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як виглядатиме президентство Джо Байдена? Основні моменти – включно з Україною

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ