Помпео відвідав єврейське поселення на Західному березі Йордану

Помпео відвідав єврейське поселення на Західному березі Йордану

21.11.20 12:01 0 506
Державний секретар США Майк Помпео в четвер під час свого візиту до Ізраїлю відвідав єврейське поселення на Західному березі Йордану. Він став першим держсекретарем, який відвідав єврейське поселення поза міжнародно визнаних кордонів Ізраїлю, на території, на яку претендують палестинці.

Помпео відвідав виноробню Псагот, розташовану неподалік від однойменного єврейського поселення. Ця виноробня, зокрема, виробляє вино, назване «Помпео» на честь держсекретаря.

Палестинці влаштували акцію протесту через візит голови Держдепартаменту. Представник Палестинської автономії назвав це «небезпечним прецедентом».

Очікується, що далі Помпео відправиться на Голанські висоти. Це також буде першим візитом держсекретаря США на цю територію. Голанські висоти були анексовані Ізраїлем у Сирії після війни 1967 року. Значна частина країн світу, як і раніше, не визнає суверенітету Ізраїлю над ними. Такої позиції до недавнього часу дотримувалися і США, однак адміністрація Дональда Трампа оголосила про визнання ізраїльського суверенітету над висотами. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Помпео у Тбілісі підтвердив підтримку США суверенітету Грузії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Конгресі США назвали ...
Наступна новина: Обама різко розкритикував ...

КОМЕНТАРІ