США посилюють тиск на Німеччину для протидії «Північному потоку-2» – медіа

США посилюють тиск на Німеччину для протидії «Північному потоку-2» – медіа

23.11.20 08:27 0 387
Влада Сполучених Штатів посилює тиск на Німеччину, намагаючись домогтися відмови країни від завершення газогону «Північний потік-2» – про це повідомило 21 листопада інформаційне агентство dpa з посиланням на представника американської адміністрації.

За словами чиновника, влада США склала список компаній і приватних осіб, які найближчим часом можуть потрапити під санкції в тому випадку. Це станеться, якщо вони продовжать співпрацювати з проєктом будівництва газопроводу по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Зараз представники адміністрації США, як стверджується, зв'язуються з деякими з цих компаній, попереджаючи про можливі наслідки.

Читайте також: США запровадять санкції проти страхувальників «Північного потоку-2» – Bloomberg

«Ми в процесі дзвінків кільком із цих компаній, аби попередити їх, що вони можуть виявитися втягнутими до діяльності, що підпадають під санкції», – повідомив співрозмовник журналістів.

Він відмовився назвати конкретні назви компаній. За його словами, чимало з них не знають про можливі санкції, тож американська сторона дає їм можливість згорнути свою діяльність, пов'язану з «Північним потоком-2».

«Північний потік-2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Попередні плани передбачали, що укладання труб буде завершене в 2019 році. Однак роботи були припинені після того, як Конгрес США схвалив пакет санкцій проти учасників робіт. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Нафтогаз» привітав рішення США про розширення санкцій проти «Північного потоку-2»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ