DVD vs Blu-Ray: що краще?

DVD vs Blu-Ray: що краще?

24.11.20 16:33 0 583

З одного боку, DVD є практично в кожному будинку, і не завжди є сенс замінювати сумлінно працюючий пристрій на аналогічну, але новішу модель. З іншого боку, з моменту винаходу першого програвача пройшло достатньо часу, щоб технологічний прогрес зробив крок ще далі. Так чи варто цінителями хорошого кіно купувати програвач Blu-Ray? Чи замінить він звичний DVD-програвач, як той свого часу прийшов на зміну класичному відеомагнітофону? На ці питання можна відповісти, провівши порівняльний аналіз переваг обох варіантів. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину blu-ray-shop, в якому можна купити Blu-Ray в Україні за доступною ціною.

DVD і Blu-Ray: принципові відмінності, характеристики та переваги

Як відомо, домашній кінотеатр може базуватися на основі Blu-Ray плеєра, DVD-програвача, медіа плеєра та персонального комп'ютера. Якщо з останніми пунктами зазвичай ні у кого не виникає питань, то особливості Blu-Ray та DVD слід розглянути окремо. Досліджуючи сильні та слабкі сторони обох варіантів, важливо звернути увагу на наступні пункти:

  • Зображення. Попри те, що для DVD-програвача можна звантажити файл практично в будь-якому розширення, за якістю зображення він істотно програє Blu-Ray. Це пов'язано з тим, що максимальними параметрами для DVD є 720x480 (тобто 480p), а для Блю-Рей, у свою чергу, - 1920x1080 (тобто 1080p). Цей показник особливо чітко простежується під час програвання фільму на великому екрані, плазмі. Широке розширення дозволяє не тільки отримати максимально чітку та яскраву картинку, але і по-новому поглянути на дрібниці, на які раніше не вдавалося звернути увагу — сніжинки в волоссі головного героя, його веснянки, кількість зірок на нічному небі, шелест листя на задньому плані й т. д. Тому в відтворенні Blu-Ray навіть багаторазово переглянуті картини отримують друге життя і сприйматимуться, як щось абсолютно нове.
  • Асортимент. Оскільки плеєр Блю-Рей був розроблений і випущений порівняно недавно, кількість фільмів, серіалів, мультиплікаційних фільмів і тематичних передач, записаних для цього формату, значно поступається показникам DVD. Для порівняння можна навести дані 2010 року, коли на території США вийшло 100 тис. різних відеофайлів для DVD і всього 1 тис. — для Блю-Рей. Але варто зауважити, що щодня кількість фільмів, записаних для плеєра Blu-Ray, стрімко зростає і наближається до конкурентоспроможних показників.
  • Звук. Класичний DVD-програвач в цьому плані також поступається інноваційному плеєру Блю-Рей, вдосконаленому системою Dolby TrueHD. Унікальна технологія дозволить глядачеві не просто чути звуковий супровід, а й отримувати його в тому ж вигляді та якості, яких воно було записано безпосередньо в студії звукозапису. Правда, тут є один значний нюанс — звукова доріжка буде відтворена на фантастичному рівні тільки в тому випадку, якщо сама звукова система користувача буде перебувати в належному стані. Таким чином, навіть в старих фільмах, де, здавалося б, добре знайома кожна посмішка і скрип, можна розчути повну гаму нових звукових ефектів, які раніше не були виявлені через недостатньо високу якість відтворення.
  • Швидкість завантаження. Першість тут належить DVD-програвачу, який моментально запускає фільм і виконує всі наступні дії з характерно високою швидкістю. Плеєру Blu-Ray може знадобитися від 20 до 90 секунд, що, безумовно, не є великим проміжком часу, але все ж поступається швидкості традиційного програвача. Втім, з часом багато DVD-програвачі поступово виходять з ладу, і для завантаження їм потрібно набагато більше часу.
  • Вартість. В даному аспекті передові позиції належать DVD-програвачу - його вартість може бути в рази меншою суми, що вимагається для придбання Blu-Ray. Це стосується не тільки самого плеєра, але й дисків. Так, традиційні диски для DVD програвачів коштують набагато дешевше аналогічної продукції для Blu-Ray плеєрів, однак вартість останніх незабаром почне стрімко знижуватися. Тут можна провести аналогію з відеокасетами та DVD-дисками. Крім того, інноваційний плеєр читає не тільки фільми, записані для формату Blu-Ray, а й звичайні диски для DVD.
  • Додаткові можливості. Останнім часом престижні студії та телекомпанії ввели моду на отримання додаткових матеріалів, наприклад, бонусних кадрів або відбитих моментів зі зйомок, що моєна було залучити і DVD, і Blu-Ray. Переваги останнього виражаються в надзвичайно простому і зручному меню, яке можна викликати безпосередньо в процесі перегляду фільму. Більш того, тільки Blu-Ray підтримує функцію «зображення в зображенні».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Коли може знадобитися ...
Наступна новина: «Неприємно,але цілий і ...

КОМЕНТАРІ