HRW закликає Росію відхилити закон про блокування сайтів,які модерують контент російських державних ЗМІ

HRW закликає Росію відхилити закон про блокування сайтів,які модерують контент російських державних ЗМІ

25.11.20 10:50 0 412
Правозахисна організація Human Rights Watch закликає російський парламент відхилити законопроєкт, який пропонує блокувати сайти, що модерують контент російських державних засобів масової інформації.

Анастасія Злобіна, координатор HRW в Європі та Центральній Азії, заявила, що глобальні інтернет-компанії, які часто мають «непрозорі та суперечливі політики та практики щодо видалення або модерування інтернет-контенту», заслуговують на критику.

«Але тотальне блокування онлайн-платформ, які використовують мільйони росіян, як пропонує цей законопроєкт, буде створювати опозицію до захисту доступу до інформації», – наголосила Злобіна.

19 листопада група депутатів двох палат російського парламент внесла законпроєкт, який передбачає блокування іноземних соціальних мереж й інших сервісів за обмеження доступу до матеріалів російських ЗМІ.

У пояснювальній записці зазначається, що депутатам відомо про «близько 20 фактів дискримінації» російських державних видань RT, «РИА Новости» і «Крым 24». Автори називають це цензурою.

Раніше Роскомнагляд вже критикував соціальні мережі YouTube, Facebook і Twitter за застосування загальних правил до російських видань. Російське відомство назвало цензурою вікові обмеження YouTube для фільму «Росії-1» про захоплення школи в Беслані, критикувало «почастішалі випадки» маркувань і попереджень для відео, розміщених у сервісі. Кілька разів Роскомнагляд направляв на адресу Facebook, Google і Twitter вимоги припинити маркування щодо російських державних ЗМІ.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: представника ...

КОМЕНТАРІ