У Киргизстані пропонують провести референдум про систему правління в країні

У Киргизстані пропонують провести референдум про систему правління в країні

25.11.20 10:45 0 403
Садир Жапаров, який призупинив свої повноваження прем'єр-міністра Киргизстану для участі в президентських виборах, пропонує 10 січня 2021 року разом із виборами провести в країні народний референдум про систему правління – президентську чи парламентську. Про це Жапаров заявив в інтерв'ю «7 каналу», повідомляє киргизька служба Радіо Свобода.

«Якщо не помиляюся, минулого року депутат Жогорку Кенеша Курманкул Зулушев запропонував провести референдум щодо вибору системи правління. Я попросив би депутатів винести це питання на президентських виборах», – сказав Жапаров.

Політик пропонує об'єднати функції президента й уряду, а також ввести новий орган – Народний курултай.

«Ми пропонуємо, щоб був один керівник і парламент. А що ? Говоримо, що діє парламентське правління, але на ділі три партії об'єднуються, ділять країну на три частини і призначають на посади будь-кого. Це і призвело до сьогоднішнього стану. Щоб це не продовжувалось, ми пропонуємо народну Конституцію, яка буде працювати в інтересах держави. Я пропоную об'єднати президента і уряд, щоб був один апарат, а також ввести курултай», – зазначив він. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Киргизстані оголосили дату дострокових виборів президента

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Угорщина повідомила про ...
Наступна новина: HRW закликає Росію ...

КОМЕНТАРІ