Керівництво Радіо Свобода виступило із заявою через арешти 6 співробітників у Білорусі

Керівництво Радіо Свобода виступило із заявою через арешти 6 співробітників у Білорусі

25.11.20 09:13 0 356
Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) засуджує придушення свободи ЗМІ з боку влади Білорусі, в результаті якого шестеро співробітників БелТА, Білоруської служби Радіо Свобода були засуджені до позбавлення волі від 8 до 15 діб через «адміністративні правопорушення».

«Білоруська влада затримує наших журналістів і багатьох інших репортерів в Білорусі, намагаючись покарати їх за виконання своєї роботи як об'єктивних свідків подій, що відбуваються в країні після виборів. Ця ганебна тактика не завадить нам використовувати всі можливості, щоб повідомляти білоруському народу важливі новини про порушення прав людини, що тривають в країні», – заявила виконувачка обов'язків президента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

За останні місяці після виборів в Білорусі журналісти в цій країні, зокрема журналісти Радіо Свобода, стикаються з переслідуваннями з боку влади. Під останню хвилю затримань потрапили кореспонденти Радіо Свобода – Андрій Рабчик, Андрій Шавлюга, Ігор Корній, Максим Лаврецький і Юлія Коцька. Троє – Рабчик, Шавлюга і Коцька – були затримані за звинуваченням в участі в несанкціонованій акції, що відбулася 15 листопада. Фактично, вони були затримані білоруськими силовиками в готельному номері, готуючись до висвітлення маршу протесту біля мінської станції метро «Пушкінська». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі взяли під варту четвертого за тиждень співробітника Радіо Свобода

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Країни Балтії погодили ...
Наступна новина: Забруднення повітря ...

КОМЕНТАРІ