СБУ виявила нелегальне постачання кераміки до окупованого Криму

СБУ виявила нелегальне постачання кераміки до окупованого Криму

25.11.20 09:47 0 391
Служба безпеки України виявила нелегальну схему поставок товарів до окупованого Криму – про це пресслужба СБУ заявляє 23 листопада.

Як стверджує правоохоронна установа, йдеться про одного з «провідних українських виробників кераміки». Назву копанії не називають.

«За незаконним механізмом товари відповідно до зовнішньоекономічних контрактів постачали на адресу підконтрольної українському виробнику дочірньої компанії в Росії. Потім через налагоджену систему логістичних перевезень продукцію ввозили до тимчасово окупованого Криму. На півострові ділки реалізовували товар через суб'єкти господарювання, незаконно створені відповідно до російського окупаційного законодавства», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В СБУ підтвердили відкриття кримінальної справи проти Шарія за мапу України без Криму

В офісах та на виробничих майданчиках компанії в Києві та Харкові пройшли обшуки, в ході яких нібито виявили докази ведення бізнесу на окупованій території, зокрема.

«Зокрема, встановлено ухвалення менеджментом рішень про створення та роботу в Криму філії за російським законодавством, ведення бухгалтерської звітності та сплату податків до бюджету РФ, а також формування мережі збуту продукції», – стверджують у СБУ.

Кримінальну справу відкрили за частиною 3 статті 110-2: «фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України». Обрана кваліфікація - 3 частина статті – передбачає від шести до восьми років ув'язнення з забороною на певні посади та види діяльності та конфіскацією майна.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: PointPay: отзывы реальных ...
Наступна новина: З 2021 року вступники з ТОТ ...

КОМЕНТАРІ