Як перевірити продукти харчування?

Як перевірити продукти харчування?

25.11.20 13:29 8 464

У правильному, раціональному харчуванні важлива не тільки регулярність. Необхідно перевіряти якість продуктів, яка не завжди буває на належному рівні. Як перевірити їжу, щоб вона не принесла шкоди організму.

Основи правильного харчування

При виборі продуктів в магазині здорового харчування https://mrvegan.com.ua/ необхідно розуміти, що їх якість залежить від декількох факторів. Один з головних - натуральність. Чим більше в складі барвників, консервантів, тим більше шкідливих речовин потрапляє в організм.

Увага! Вчені рекомендують підбирати харчування відповідно до сезону року. Влітку краще їсти більше фруктів, овочів, а взимку - злаки, горіхи, сухофрукти з сушеними травами. Рекомендується при приготуванні їжі звертати увагу на сполучуваність. Кожен продукт вимагає своїх ферментів і особливого середовища для перетравлення їжі.

Як підібрати якісне харчування?

У кожної людини є фізіологічні особливості, які необхідно враховувати при складанні індивідуального меню. У будь-якому випадку потрібно перевіряти якість продуктів. Першим кроком буде вивчення складу на упаковці, який далеко не завжди відповідає змісту.

При покупці уважно читайте назву. Сир і сирний продукт - різні речі. Перший корисний для здоров'я, зроблений за певними правилами з натурального молока, другий може молока не містити. При виборі кожного товару є свої способи перевірки якості.

Курка

Щоб придбати курку, вирощену без гормонів росту, потрібно звернути увагу на її пропорції, розміри. Занадто велика - не варто ризикувати. Інакше замість дієтичного меню вийде отруйна.

Риба

Найчастіше саме риба буває несвіжою, неякісною. Потрібно запам'ятати головні ознаки поганої риби: каламутні очі; чорні точки на шкірі; роздуте черевце; луска легко відходить від шкіри; колір ближче до болотного; неприємний запах.

Яйця

Купувати яйця рекомендується від птахофабрик, так як там проводиться обов'язкова обробка від сальмонельозу (інакше вся курка загине). Домашні яйця отримують від нещеплених курей. Увага! Перевірити яйце на свіжість легко: опустити в склянку з водою. Свіже опуститься на дно, зіпсоване - спливе.

Сир

Щоб перевірити натуральність сиру, необхідно залишити невелику його кількість на 12 годин. Почав киснути - натуральний. Містить пальмову олію - стане жовтим, твердим.

Вершкове масло

Цей продукт легко перевірити. Якщо на пару годин залишити його при кімнатній температурі, він розтане, попливе. Масло з добавками не втратить форму.

Це основні моменти, на які необхідно звертати увагу при покупці, якщо людина бажає харчуватися корисною і правильною їжею.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 123)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Dot_Hack - 25.11.20

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
tpakkktop - 25.11.20

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
osvleon - 25.11.20

відмінний приклад стоїть матеріалу

аватар країна
elchuvako - 25.11.20

Мне понравилось!

аватар країна
Rob_KioS - 25.11.20

реальна тема

аватар країна
glin0mes - 25.11.20

улыбнуло с утречка

аватар країна
Mothrust - 25.11.20

хороша ідея.

аватар країна
Mr_Luck - 25.11.20

новина послав по інету.