Снюс: історія виникнення

Снюс: історія виникнення

25.11.20 20:12 4 25791

Тютюн для куріння з'явився в Європі одночасно з бездимних, і саме його вважають попередником снюса. Вперше жителі Європи спробували такий тютюн в 1497 році, якраз за часів другої експедиції легендарного Колумба. Його називали справжнім культурним відкриттям Нового Світу — індіанці вдихали його через ніс, подрібнюючи на порох, а мореплавці (а потім — торговці, військові та чиновники) зробили споживання тютюну частиною європейської культури.

Поширення в Європі

Головним розповсюджувачем тютюну в Європі став Жан Ніко, посол Франції в Португалії. Саме він познайомив з нюхальним тютюном Катерину Медічі та ввів його у вжиток серед французької аристократії. Завдяки цьому ж з'явилися табакерки — популярні серед знаті аксесуари. Франція в черговий раз підтвердила свій статус законодавиці мод, і тютюн стрімко набрав популярність по всій Європі, до початку XVII століття діставшись до Швеції.

Шведський шлях

Вартість тютюну залишалася досить високою — він був солідним джерелом доходу для державних монополій колоніальних країн. Шведський король Фрідріх вирішив знизити залежність Швеції від цього боку імпорту та почав вирощування тютюну на території країни, що було непросто, враховуючи скандинавський клімат. Однак працьовитість зробила свою справу, і вже до середини наступного століття тютюн успішно обробляли на всій території країни.

Ще через півстоліття тенденція змінилася: в моду увійшли трубки, а разом з ними — тютюн для куріння замість нюхального. Але у Швеції був свій шлях: курити трубку на вітрі було незручно, нюхати тютюн — теж, до того ж це витрачало час і змушувало відволікатися від справ. І шведи вчинили по-своєму: стали класти трохи тютюну під губу. Спосіб став популярним: він давав більш глибокий смак і був зручний. Потім до тютюну стали додавати сіль для свіжості й додання смаку, для захисту від бактерій, здатних стрімко розвиватися у вологому тютюні. Такий вологий та підсолений тютюн і став називатися снюсом, і до цього дня він залишається найпопулярнішим тютюновим продуктом у Швеції.

Сучасні звичаї

В кінці минулого століття снюс стали упаковувати трішки інакше, використовуючи маленькі пакетики з целюлози, за типом чайних. Порційний снюс стало набагато зручніше вживати, він став естетичним і гігієнічним, і це тільки зміцнило його позиції на ринку. Ну а в Україні снюс можна купити в інтернет-магазині https://snus.co.ua/.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 126)
Попередня новина: Подходит ли мне мотоблок?
Наступна новина: 6 бизнес-преимуществ ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
yourinvader - 25.11.20

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
zeissbrah1917 - 25.11.20

Каменты жгут! :-D

аватар країна
ksderk - 25.11.20

відмінна інфа

аватар країна
TDargye - 25.11.20

Готовий дискутувати по темі?