У Білорусі зник журналіст Ігор Ільяш

У Білорусі зник журналіст Ігор Ільяш

26.11.20 08:06 0 362
У столиці Білорусі Мінську кілька годин не виходить на зв'язок журналіст Ігор Ілляш. Про це повідомили білоруська служба Радіо Свобода телеканал «Настоящее время», а також, із посиланням на Білоруську асоціацію журналістів», портал Tut.by.

Телефони Ілляша, який працює на телеканалі «Белсат», відключені, він не прийшов на раніше обумовлену зустріч. Колеги приїхали до квартири, де Ігор проживає з затриманою раніше колегою Катериною Андреєвою, двері їм ніхто не відчинив.

Після цього брат журналіста зайшов до квартири і виявив там копію протоколу вилучення комп'ютерної техніки і телефонів. Хто проводив обшук, на якій підставі вилучили техніку, з документа зрозуміти неможливо.

Де перебуває сам журналіст, як і раніше, невідомо.

Дружина Ігоря Ілляша Катерина Андрєєва є фігуранткою кримінальної справи про організацію дій, що порушують громадський порядок. Їй обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 2 місяці, до 20 січня 2021 року.

Правозахисники визнали Катерину Андреєву політичним в'язнем. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Катерина – політв'язень» – чоловік Андреєвої, співавторки книги «Білоруський Донбас»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ