Азербайджан проводить розмінування в Кельбаджарі. Район майже 30 років контролювала Вірменія

Азербайджан проводить розмінування в Кельбаджарі. Район майже 30 років контролювала Вірменія

26.11.20 08:44 0 365
Азербайджанські війська прибули до Кельбаджарського району – після передачі його Вірменією в межах угоди, яка завершила шеститижневу війну за Нагірний Карабах.

Міністерство оборони Азербайджану 25 листопада оприлюднило кадри, на яких військовослужбовці намагаються виявити міни на засніжених дорогах. Кельбаджар – це другий із трьох районів, який повернутається під контроль Баку відповідно до угоди, підписаної цього місяця між Вірменією та Азербайджаном за посередництва Росії.

Представник російського міністерства оборони заявив, що миротворча місія його країни залишається в тісному контакті з місцевими адміністраціями з метою запобігання можливим інцидентам.

Президент Азербайджану Ільгам Алієв 25 листопада пообіцяв відбудувати та відродити район Кельбаджара.

Вірменські сили мали залишити район Кельбаджару до 15 листопада, але цей термін був перенесений Азербайджаном із гуманітарних причин. Кельбаджарський район розташований між Вірменією і контрольованою вірменськими етнічними силами територією Нагірного Карабаху. Через Кельбаджар проходила одна з доріг, яка сполучала Нагірний Карабах із Вірменією.

Азербайджан втратив контроль над Кельбаджаром під час війни з Вірменією на початку 90-х років. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Азербайджанські сили зайшли в другий район, повернутий Вірменією в рамках перемир'я

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українка увійшла до ...
Наступна новина: У Росії відбулися нові ...

КОМЕНТАРІ