Як вибрати комплект автоматики для насоса?

Як вибрати комплект автоматики для насоса?

26.11.20 20:33 1 644

Необхідною складовою сучасної насосної станції є комплект автоматики. Головною функцією цієї автоматики є виключення насоса в разі перепадів тиску в системі водопостачання, що продовжує термін його служби. Реле управління має 2 основних параметри: тиск включення насоса і тиск, при якому насос повинен автоматично вимкнутися. Автоматика ділиться на 2 основних типи — механічні реле та електронні контролери тиску. До речі, придбати її можна в інтернет-магазині https://tm24.by/avtomatika/.

Автоматика для насоса: що потрібно знати?

Головною перевагою електронного контролера тиску є його багатофункціональність. Він одночасно може виконувати функції захисту від «сухого ходу», підтримувати необхідний тиск, а також захищати насос від перегріву і перевантаження електромережі.

Захист від «сухого ходу» - автоматичне вимикання насоса в разі відсутності води в системі. Це дуже важлива особливість, оскільки вода виконує функції охолодження та мастила насоса. Працюючи без води, велика ймовірність що насос «вийде з ладу». Захист сухого ходу актуальна для систем водопостачання, в яких відсутня стабільне водопостачання, наприклад, якщо джерелом води є не досить велика накопичувальна ємність, вода в якій може закінчитися.

Електронні контролери оснащені автоматичним перезапуском, включаючи насос коли тиск в системі відповідає робочому діапазону. Це позбавить вас від необхідності кожного разу включати станцію вручну. Тиску включення електронасоса в таких моделях, як правило, виставляється вручну.

При регулюванні тиску включення станції, необхідно щоб різниця між тиском включення і максимальним тиском станції становила не менше 0,8 бар. В іншому випадку станція вимкнеться в нормальному режимі як по «сухому ходу».

Крім того, установка станцій з електронним контролером робить необов'язковою покупку накопичувального бака (гідроакумулятора). Взагалі експлуатація насосних станцій за допомогою електронних контролерів проста та зручна і це головна їхня перевага. Недоліком можна вважати їх високу ціну, а також сама наявність електроніки, оскільки насосні станції в основному встановлюються в місцях з дуже високою вологістю.

При установці побутових насосних станцій на базі електронних контролерів тиску, необхідно що б рівень найвищої точки подачі води не перевищував тиску включення станції. У зворотному випадку, станція просто не буде включаться, оскільки тиск не опускатиметься до необхідного рівня.

Механічні реле управління насосом коштують значно дешевше, але вони менш функціональні. Головна їхня функція — це захист насоса від «сухого ходу». Деякі моделі мають функцію автоматичного перезапуску, інші працюють в декількох робочих режимах, які можна перемикати. Більшість моделей мають регульовані вручну діапазони тиску вимикання і (або) запуску насоса. Механічні реле, як правило, встановлюються з накопичувальним баком (гідроакумулятором). Їх перевагою можна вважати надійність та низьку ціну.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому полягають переваги ...
Наступна новина: Переваги відпочинку в ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Miogarun - 26.11.20

Невероятно красиво!