Бундестаг: «Новачок» був не лише на пляшці,з якої пив Навальний

Бундестаг: «Новачок» був не лише на пляшці,з якої пив Навальний

27.11.20 09:13 0 416
Уряд Німеччини повідомив, що сліди бойової отруйної речовини з групи «Новачок», яким був отруєний російський опозиціонер Олексій Навальний, виявлені не тільки на пляшці з водою, з якої пив політик у готелі в місті Томськ, а й на інших предметах. Така відповідь надійшла на запит депутатів німецької ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини». Де саме ще були знайдені сліди «Новачка», влада Німеччини не повідомила.

У Бундестазі також не уточнили, в якому саме вигляді Навальний отримав отруту. «Виявлені сліди не дають вказівки на початкову форму речовини, чи був це порошок, чи це була рідина», – сказано у відповіді уряду Німеччини депутатам.

Речниця Олексія Навального Кіра Ярмиш, коментуючи відповіді Бундестагу, зазначила, що влада Німеччини поки не повідомляла ані їй, ані Навальному про інші предмети зі слідами отруйної речовини.

Пляшку води «Святе джерело», на якій був виявлений «Новачок», колеги Навального з «Фонду боротьби з корупцією» (ФБК) забрали з номера готелю в Томську, в якому опозиціонер жив безпосередньо перед отруєнням. До Німеччини пляшку доставила розслідувачка ФБК Марія Пєвчих. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд у Росії відмовив у розгляді позову Навального до речника Путіна

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ