Яке устаткування потрібне для домашнього птахівництва?

Яке устаткування потрібне для домашнього птахівництва?

27.11.20 00:55 0 1233

Устаткування для домашнього птахівництва охоплює технічне забезпечення курей і бройлерів необхідними складовими для комфортного існування та рентабельності бізнесу. До речі, на сайті https://ttexha.com/ його можна придбати за доступною ціною. Воно включає:

  • пристрої опалення;
  • лампи освітлення;
  • апарати вентиляції;
  • обігрівальні лампи;
  • поїлки;
  • годівниці;
  • спеціальні лінії для напування та годування в умовах підлогового утримання;
  • брудери.

Для нормального утримання, вирощування та розведення птахів необхідна хороша вентиляція. Оптимальним вибором для домашнього птахівництва та міні-птахоферми стане обладнання, яке працює за принципом негативного тиску. Воно забезпечує контроль температурного режиму. Завдяки правильно підібраному освітленню нормалізується рівень конверсії корму птахів, а також буде підтримуватися здоров'я поголів'я на високому рівні.

Особливу увагу варто приділити вибору годівниць. Існує чимало сучасних моделей, які полегшують експлуатацію для власників і самих тварин. Головне, щоб конструкція не перешкоджала птахам брати корм, інакше це відіб'ється на результатах вашої діяльності. Можна використовувати автоматизоване клітинне обладнання, яке контролює заповнюваність кормом. Таким чином відбувається економія витрат на утримання курей. Аналогічна ситуація і з сучасними поїлками, які дозволяють підтримувати чистоту води, уникати розливання рідини та перевертання ємності.

Устаткування для утримання птахів в домашніх умовах

Устаткування є необхідним пунктом бізнес-плану птахоферми. Під обладнанням розуміються всі тари, призначені для корму і води, а також техніка, що сприяє вирощуванню птиці, створення потрібного мікроклімату в приміщенні та техніка для зберігання продукції. Почати краще з покупки необхідної кількості годівниць та поїлок. Підбирати обладнання потрібно під обсяги вашого господарства, з урахуванням різновиду вирощуваних птахів.

Щоб створити в ангарі необхідний для птахів мікроклімат вам може знадобитися терморегулятор, вентилятор, для поліпшення провітрювання. Для серйозних фермерських підприємств, поголів'я пернатих яких налічує сотні тисяч, буде корисним придбати автоматичну систему освітлення.

Утримання курей-несучок

Щоб процес вирощування нового покоління пташенят йшов швидше, вам знадобиться інкубатор і бажано не один. Вони можуть бути звичайними та автоматичними. Для недавно вилупилися пташенят потрібен брудер (теплий ящик для утримання пташенят в перші тижні життя).

На птахофермі має бути окреме приміщення, де птицю обробляють та зберігають в замороженому вигляді. Це приміщення буде обладнано обробним столом і морозильними камерами.

Збір яєць

Сучасні ферми прагнуть до автоматизації процесів, тому в зоні несучок встановлюють стрічки, для збору яєць і машини для общипування пір'я. Автоматизувати можна і процес збирання, якщо придбати машину для видалення пташиного посліду.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 116)
Попередня новина: Що являють собою ...
Наступна новина: Вся правда о SSD ...

КОМЕНТАРІ