Кодування від алкоголізму: що потрібно знати?

Кодування від алкоголізму: що потрібно знати?

28.11.20 09:32 0 1476

Кодування — це психотерапевтичний метод лікування. Його основоположником був радянський психіатр-нарколог Олександр Довженко. У 80-х роках минулого століття він розробив методику позбавлення від різного роду залежностей, засновану на стресовій (шоковій) терапії. Суть методу полягає в тому, що під час сеансу психотерапії з елементами гіпнозу пацієнтові навіюється відраза до алкоголю, дається установка на тверезий спосіб життя. Одночасно проводиться психічне програмування (в підсвідомість закладається код — звідси й назва методу «кодування») наслідків у разі вживання алкоголю.

Вкрай неприємні фізичні відчуття — від нудоти, запаморочення, гіпотонії до судом і непритомності — це не що інше, як психосоматичні прояви, викликані вживанням алкоголю в період дії кодування. Далі, ми розглянемо основні переваги та недоліки цієї методики. Ну а розповість нам про це співробітник приватного наркологічного центру "Алкомедфранк", який безпосередньо здійснює детоксикацію, виведення з запою, лікування та кодування алкоголізму в Івано-Франківську на дому.

Основні плюси кодування від алкоголізму:

  • Короткостроковість процедури: сеанс триває максимум 4 години.
  • Моментальний терапевтичний ефект.
  • Ефект кодування зберігається протягом 1 року. Може бути продовжений до 3-5-х років. Цього цілком достатньо для пацієнта, щоб сформувати звичку тверезого життя без алкоголю.
  • Кодування не протипоказане вагітним жінкам.
  • Метод має зворотну силу. Фактично людину можна «перепрограмувати» за допомогою ще одного сеансу психотерапії: зняти код, вкласти в підсвідомість інші установки й т. д.

Основні мінуси кодування від алкоголізму:

  • Автор оригінальної методики для досягнення гарантованого успіху кодування вимагав дотримання абсолютної тверезості протягом місяця перед проведенням сеансу. Однак, для людей з синдромом залежності в більшості випадків це нездоланний відрізок часу.
  • Існує безліч факторів, які знижують ефективність психотерапевтичного методу лікування. В першу чергу, мають значення індивідуальні особливості людини. Є категорія людей, на яких метод навіювання практично не діє. Крім того, зусилля лікаря будуть зведені нанівець навіть при найменшому сумніві пацієнта у свій намір повністю відмовитися від алкоголю.
  • Цей метод не підходить людям, хвороба яких досягла останньої стадії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 115)
Наступна новина: Уряд схвалив проєкт ...

КОМЕНТАРІ