У Рівненській області 25 тис грн хабаря за експлуатацію техніки - ДСНСнику загрожує до 10 років ув’язнення

У Рівненській області 25 тис грн хабаря за експлуатацію техніки - ДСНСнику загрожує до 10 років ув’язнення

28.11.20 10:44 0 426
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно заступника начальника загону ГУ ДСНС України у Рівненській області. Його обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець висловив вимогу про надання неправомірної вигоди у розмірі 25 000 гривень двома частинами, як оплату за заниження вартості послуг екскаватора і використання вказаної техніки понад строки, які визначені договором, протоколом узгодження ціни про виконання робіт та актом наданих послуг.

Чоловіка затримали 16.09.2020 під час отримання 15 000 гривень. Перший «транш», в розмірі 10 тисяч гривень, він отримав 07.09.2020.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ