З яких тканин шиють постільну білизну?

З яких тканин шиють постільну білизну?

01.12.20 19:20 11 1127

Білизна, як натільна, так і постільна прилягає до шкіри людини кілька годин на добу, тому важливо, щоб для її пошиття використовувалися виключно якісні матеріали. Тканини з натуральних матеріалів більше за інших підходять для пошиття підковдр, наволочок, простирадл, і сприяють поліпшенню якості сну та самопочуття. Далі, ми розглянемо основні види тканин, які використовують при виробництві постільної білизни та їх характеристики. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://chereshenka.ua/, в якому безпосередньо можна придбати якісну тканину для постільної білизни в Україні.

Найпопулярніші тканини, яз яких шиють постільну білизну:

  • Батист. Це тонка, гігроскопічна, гіпоалергенна лляна або бавовняна тканина з шовковистою поверхнею. Батист є міцним матеріалом, але вимагає делікатного ручного прання в воді температурою не більше 30 градусів.
  • Бязь. Це бавовняна тканина, що відрізняється високою міцністю та зносостійкістю. Бязь володіє найважливішими властивостями натуральних тканин — здатністю пропускати повітря і відводити вологу від тіла. Її легко прати, при цьому вона не втрачає яскравість малюнка протягом довгого часу. Догляд за бяззю простий, крім того, вона мало мнеться.
  • Жаккард. Це декоративна тканина з ефектним блиском і візерунком. До складу жаккарда може входити як синтетика, так і натуральні нитки. Він добре вбирає вологу, міцний, і не вицвітає від прання, оскільки візерунок є результатом особливої техніки плетіння. Жаккард ідеальний вибір для інтер'єрних спалень.
  • Лляне полотно. Така білизна здавна використовувалося в побуті. Льон — це натуральний матеріал з лляної нитки, здатний добре вбирати та випаровувати вологу. Окрім того, тканина з льону не накопичує статичну напругу та здатна витримувати безліч прань. Льон не викликає алергій та його можна прати в пральній машині практично при будь-якій температурі.
  • Мікрофібра. Це міцна та довговічна синтетична тканина, яку легко прати, та вона довго залишається яскравою з насиченими кольорами. Однак, як і будь-яка синтетика, вона може виділяє статичну напругу, а в теплий день під нею буде жарко. Зате для холодної пори року мікрофібра підійде відмінно. Крім того, вона не викликає алергію.
  • Поплін. Найчастіше поплін тчуть з натуральної бавовни. По фактурі — це гладка, тонка та міцна тканина. Це робить поплін відмінним вибором для пошиття постільної білизни. Але слід зауважити, що поплін вимагає делікатного прання.
  • Сатин. Це тканина спеціального плетіння з натуральної бавовни. Сатин відрізняється ефектним блиском, тому він такий популярний в дизайні спалень. Це гіпоалергенний, приємний та гладкий матеріал, який добре пропускає повітря і не електризується. Білизна з сатину не вимагає складного догляду, її можна прати в машинці, вона довговічна та мало мнеться. Це друга за популярністю тканина, з якої шиють постільну білизну.
  • Ситець. Це ще одна бавовняна тканина, як правило, з яскравим візерунком. Ситець володіє всіма характеристиками натуральної бавовни. Спочатку ситцева білизна може здатися трохи жорсткою, але після декількох прань тканина розм'якшується, і забезпечує комфорт уві сні. До широкого розповсюдження бязі, саме ситець був найпопулярнішою тканиною для пошиття постільної білизни, але через пухкість тканини, велику кількість прань така білизна не витримує.
  • Фланель. Одна з найзатишніших тканин для білизни — це фланель. Вона створюється з бавовняних ниток з начосом і нерідко використовується для пошиття дитячої постільної білизни. Фланель — це тепла, довговічна та невибаглива тканина. Навпомацки вона м'яка та довгий час здатна зберігати прекрасний зовнішній вигляд. Прати фланель можна в машинці з порошком.
  • Шовк. Білизна з натурального шовку є чи не найбільш елітним варіантом, який можна підібрати. Шовк забезпечує хорошу терморегуляцію, не накопичує статичну напругу, дихає і не дає усадки. У догляді шовк трохи більш вимогливий, ніж інші матеріали — його не можна викручувати та терти, а прати шовк можна тільки вручну.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 123)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
HydraRuz - 02.12.20

відмінна інфа

аватар країна
m1wm3w - 02.12.20

Было интересно почитать!!!

аватар країна
fortressaroundyou - 01.12.20

Очень познавательно, респект

аватар країна
jamalungm2 - 01.12.20

смени название домена

аватар країна
just14zy - 01.12.20

Все чітко і по справі. Добре написано, дякую.

аватар країна
Superman1234 - 01.12.20

Сайт супер, побільше б таких!

аватар країна
cry_non_stop - 01.12.20

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.

аватар країна
onlysportonlyweed - 01.12.20

Дійсно цікава тема.

аватар країна
spyZZZi - 01.12.20

Спасибо за статью оказалась очень полезной.

аватар країна
LulzBoat - 01.12.20

Красивый пост, многосмысленный…

аватар країна
neuroleptic - 01.12.20

Всем привет. Понравился пост, ставлю 5 баллов.