Димарі з нержавіючої сталі: переваги та недоліки

Димарі з нержавіючої сталі: переваги та недоліки

01.12.20 21:37 7 1024

Димохід в приватному будинку необхідний для відводу димових газів з печі, камінів, а так само для забезпечення гарної тяги. Традиційний цегляний димохід є обов'язковою частиною сільських будинків і міських особняків. Однак у димохідної системи з цегли є істотні недоліки. Саме тому сьогодні труби для димоходів роблять з самих різних матеріалів. Це сталеві труби, керамічні труби та труби з нержавіючої сталі. У кожного з цих матеріалів є свої переваги, але все частіше споживач вибирає димарі з нержавіючої сталі, вважаючи їх кращими за співвідношенням ціни, якості та практичності. Далі, ми розглянемо основні плюси та мінуси таких димарів. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Верса Люкс": https://versia-lux.com/, яка безпосередньо їх виробляє.

Недоліки цегляних димоходів, яких немає у систем з нержавіючої сталі

Порівнюючи димарі з нержавіючої сталі з системами з цегли — перше, що кидається в очі, це велика різниця у вазі конструкції. У середньостатистичному котеджі вага димоходу з цегли перевищує тонну, відповідно для нього необхідний фундамент. Це збільшує витрати та унеможливлює реконструкцію багатьох приміщень. Чи не є виходом із ситуації є керамічні димоходи, вони легші цегельних, але все ж мають велику масу, що є причиною необхідності облаштування фундаменту. На відміну від подібних систем нержавіючі димарі настільки легкі, що їх можна кріпити до стін без ризику, що вони обваляться під додатковим навантаженням.

Цегляний димохід має не тільки серйозну вагу, але й значні габарити. Це не дозволяє використовувати його з печами та котлами всіх типів. На відміну від нього димоходи зі сталі більш компактні. Це дозволяє підібрати конструкцію для будь-якої опалювальної системи. Звичайно, сталь для димоходу повинна протистояти впливу агресивних середовищ. З цієї причини кращий вибором буде нержавійка.

Основні переваги димоходів з нержавіючої сталі

В даний час все частіше використовуються димоходи для печей з нержавійки, оскільки їх переваги вражають не тільки власників нерухомості, а й фахівців:

  • Крім невеликої ваги, димоходи сталеві характеризуються простим монтажем. Їх можна встановлювати не тільки в процесі будівництва або капітального ремонту, але й під час реконструкції будівлі. При чому, зробити це зможе навіть некваліфікований робітник.
  • Економія грошей. Системи з цегли або керамічних труб зажадають залучення майстрів, яких не так вже й багато. Відповідно за їх роботу доведеться заплатити значно дорожче.
  • Металевий димар для каміна є чудовою нагодою забути про утворення товстих шарів сажі на стінках системи димовидалення.
  • Висока стійкість до впливу кислот позбавить власника димоходу з нержавійки від проблем з корозією. Використовувати димохід, сталь якого здатна протистояти агресивним середовищам, можна з котлами та печами, які працюють на самих різних видах палива.

Недоліки димоходів з нержавіючої сталі

Головним недоліком системи є висока теплопровідність матеріалу. Тепловтрати є причиною утворення великої кількості конденсату, який може стати згодом причиною виходу димоходу з ладу. Щоб цього не сталося необхідно утеплювати ту частину труби, яка знаходиться над дахом будівлі. Сьогодні це можна вирішити простим способом, використовуючи димоходи-сендвічі, що складаються з двох труб, між якими знаходиться утеплювач. Вибирати димарі з нержавіючої сталі сендвіч необхідно в залежності від кліматичних особливостей регіону. Утеплений димар служитиме довго і не створить жодних труднощів при експлуатації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Овочевий букет від ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Korega - 02.12.20

хороша ідея.

аватар країна
Miogarun - 02.12.20

Все подобається. Спасибі за пост!

аватар країна
stfu2 - 01.12.20

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
funny_men - 01.12.20

Велике спасибі, прикольно написано креативно

аватар країна
BahadirSeydametov - 01.12.20

подкупила искренность статьи

аватар країна
science_28 - 01.12.20

Всем привет. Понравился пост, ставлю 5 баллов.

аватар країна
sergeyglbv - 01.12.20

что-то в этом есть, безусловно