Французькі журналісти домоглися перегляду обмежень свободи слова

Французькі журналісти домоглися перегляду обмежень свободи слова

02.12.20 09:53 0 439
У Франції депутати, які складають парламентська більшість, заявили про готовність запропонувати нову версію 24-ї статті законопроекту про «глобальну безпеку». Досі цю статтю обговорювали в зв'язку з тим, що вона забороняє публікацію відео з поліцейськими, які перебувають на службі.

30 листопада про готовність змінити статтю, яка викликала суспільне невдоволення, повідомив глава парламентської фракції «Вперед, Республіка» в нижній палаті парламенту Франції, колишній глава МВС Крістоф Кастанер.

Законопроект про «глобальну безпеку» був ініційований представниками фракції «Вперед, Республіка» і їх союзниками з парламентської групи Agir ensemble («Діяти разом»), повідомило Міжнародне французьке радіо. У нинішньому вигляді 24 стаття пропонує карати штрафом у 45 тисяч євро або роком тюремного ув'язнення за поширення відеозаписів, на яких видно обличчя або інші «елементи ідентифікації» поліцейських і жандармів, якщо такі відео можуть завдати шкоди їх «фізичній і психічній недоторканності». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Франції відбулися акції проти обмеження свободи інформації

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть власника та ...
Наступна новина: Стали відомі лауреати ...

КОМЕНТАРІ