У Рівненській області розтрата 6 млн грн – правоохоронці провели обшуки у працівників одного з лісгоспів

У Рівненській області розтрата 6 млн грн – правоохоронці провели обшуки у працівників одного з лісгоспів

04.12.20 08:08 0 385
Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення, розтрати майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем працівниками одного з лісових господарств Рівненщини, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України).

Встановлено, що працівники лісгоспу проводили незаконну порубку дерев під виглядом заходів з покращення санітарного стану лісів. Гроші від такої діяльності виводили через підставних суб'єктів господарювання. За попередніми оцінками державі завдано збитків на понад 6 мільйонів гривень.

В ході досудового розслідування 1 грудня 2020 року проведено ряд обшуків. Зокрема, за місцями проживання та роботи фігурантів кримінального провадження, та в їх транспортних засобах. В результаті вилучено документацію, що підтверджує незаконну діяльність, а також зброю, банківські картки, комп'ютерну техніку та засоби зв'язку.

Крім того, було проведено тимчасовий доступ до речей та документів у Державному агентстві лісових ресурсів України.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Слідчі дії проведені співробітниками Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, спільно з відділом контррозвідувального захисту економіки Управління СБУ в Рівненській області, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ОАЕ передали Україні 100 ...
Наступна новина: Зеленський розповів про ...

КОМЕНТАРІ