Азербайджан уперше назвав число загиблих у війні за Карабах військових

Азербайджан уперше назвав число загиблих у війні за Карабах військових

04.12.20 09:49 0 433
Азербайджан уперше офіційно повідомив про втрати своєї армії за півтора місяці бойових дій у Нагірному Карабасі та прилеглих районах. У четвер, 3 грудня, міністерство оборони заявило про 2 783 загиблих і 1 245 поранених військовослужбовців. Понад 100 солдатів вважаються зниклими безвісти. «Наші землі, про які ми мріяли майже 30 років, були звільнені від окупації ціною крові і життів наших мучеників», – ідеться в повідомленні оборонного відомства Азербайджану.

Раніше влада Вірменії повідомила, що сумарні втрати її армії за час конфлікту склали 2 660 військовослужбовців. Азербайджан заявляє, що ця цифра занижена в рази. У відповідь на це міністр охорони здоров'я Вірменії Арсен Торосян зазначив, що йдеться не про остаточну цифру, оскільки пошук і впізнання загиблих ще не закінчені.

Точні дані про втрати техніки з обох сторін дотепер відсутні. Азербайджан заявляв, що Вірменія втратила 305 танків, 79 БМП, 251 артилерійську гармату і шість ракетних комплексів С-300. Офіційного підтвердження цієї інформації з боку Вірменії немає. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нагірний Карабах: армія Азербайджану ввійшла в останній з трьох районів, які переходять під контроль Баку

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Угорщина не погоджує ...

КОМЕНТАРІ