У Туреччині затримали співробітників російського телеканалу

У Туреччині затримали співробітників російського телеканалу

05.12.20 08:03 0 338
Російський телеканал НТВ повідомляє про затримання в Туреччині співробітників програми «Центральное телевидение» Олексія Петрушка та Івана Малишкіна. Вони перестали виходити на зв'язок.

«Уранці 3 грудня репортер Олексій Петрушко і оператор Іван Малишкін повідомили в редакцію про своє затримання поліцейськими в Санаї, передмісті Стамбула. Потім зв'язок із ними перервався», – ідеться в повідомленні.

Петрушкові, як вказує телеканал, о 21:00 за московським часом вдалося відправити СМС-повідомлення: «Нас чомусь досі тримають». Повідомляється, що «більше на зв'язок вони не виходили і на зустрічні дзвінки та повідомлення не відповідали».

МЗС Росії повідомляє, що востаннє повноцінний контакт із журналістами був у четвер, 3 грудня, о 12:22, тоді «росіяни повідомили, що їх затримують невідомі і кудись ведуть».

«Посольство Росії в Анкарі та генконсульство Росії в Стамбулі перебувають у контакті з турецькою владою, з'ясовують інформацію про їхнє можливе затримання, вживають необхідних зусиль для встановлення місця перебування журналістів», – указує відомство.

Російська інформагенція ТАСС із посиланням на джерело в МЗС Туреччини пише, що журналістів затримали через відсутність акредитації. «Вони були затримані співробітниками поліції в той момент, коли вели зйомку. Під час перевірки з'ясувалося, що у них не було будь-якого дозволу на зйомку», – цитує видання слова співрозмовника.

За даними джерела, журналістів затримали під час роботи біля будівлі, де базується виробник турецьких бойових безпілотників.

Офіційно про причини затримання поки не повідомлялося. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Технології, тактика та поради Туреччини. Як Азербайджан переміг у Нагірному Карабасі?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно купить ...
Наступна новина: На Тернопіллі ми ...

КОМЕНТАРІ