Медзаклади Тернопільщини інспектує мобільна група

Медзаклади Тернопільщини інспектує мобільна група

09.12.20 09:14 0 392
На розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша триває перевірка медзакладів, де надають допомогу пацієнтам на коронавірус. мобільна група побувала у Тернопільській центральній районній лікарні та в обласному фтизіопульмонологічному центрі.

Комісії оглянула підключення систем подачі кисню до ліжок, ознайомилася з превентивними заходами щодо запобігання виникнення нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем.

«Люди повинні бути впевнені, що вони отримають медичну допомогу у будь-якому випадку. Тому мобільна група має на меті перевірити реальну картину у медзакладах області. Зокрема, ситуацію із підключенням кисню, скільки ліжок, чи у разі необхідності можна розгорнути додаткові ліжко-місця тощо», - каже заступник голови ОДА Віктор Устенко.

Відтак у Тернопільській центральній районні лікарні розгорнуто 45 ліжок, які стовідсотково забезпечені киснем. Також наявні електрогенератори, які у разі відключення електроенергії зможуть забезпечити повноцінне функціонування медзакладу.

«Ми задоволені рівнем надання допомоги хворим на коронавірус. Кисневих балонів - достатньо. Є електрогенератори та особа, яка відповідає за забезпечення електропостачання у медзаклад. Також аудит перевірив ситуацію із виплатами. Заборгованості із заробітною платою не має», - каже начальник управління охорони здоров'я Ольга Ярмоленко.

Як додала Ольга Ярмоленко, у разі виявлення порушень відповідальність нестиме керівник медзакладів. Однак наразі таких випадків не було. Мобільна група уже перевірила медзаклади у Кременці, Ланівцях, Шумську, Заліщиках, Гусятину, Борщові, Теребовлі та Тернополі.

Нагадаємо, Тернопільщина отримала другий транш субвенції на забезпечення киснем ліжок, передбачених на COVID-19. Це 23, 8 млн грн. Вони призначені виключно на підведення кисню та закупівлю кисневих концентраторів. Попередня субвенція становила 14,5 млн грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Космічна вантажівка SpaceX ...

КОМЕНТАРІ