У Фонді соціального страхування розповіли про виплати,пов’язані з COVID-19

У Фонді соціального страхування розповіли про виплати,пов’язані з COVID-19

09.12.20 10:48 0 398
У Фонді соціального страхування у відповідь на запит Радіо Свобода повідомили, що за травень-листопад поточного року на виплати через непрацездатність, пов'язану з ізоляцією від COVID-19, витратили понад 56 мільйонів гривень.

У відомстві пояснили, що на при заповненні листка непрацездатності відсутня окрема позначка для зазначення причини непрацездатності внаслідок безпосереднього захворювання на COVID-19, водночас причина – «ізоляція від COVID-19» прописується.

«Так, за травень-листопад 2020 року за причиною непрацездатності «Ізоляція від COVID-19» прийнято заявки-розрахунки для надання допомоги для більш ніж 56,3 тисяч застрахованих осіб для оплати 57,3 тисяч листків непрацездатності. На оплату такої допомоги Фондом витрачено понад 56 млн. грн, в тому числі близько 16 млн.грн у жовтні та майже 17,5 млн.грн у листопаді поточного року», – йдеться у відповіді Фонду соціального страхування на запит Радіо Свобода.

Повідомляється також, що станом на 1 грудня фондом призначено допомогу по тимчасовій непрацездатності внаслідок «гострого професійного захворювання» 1,2 тис.працівникам медичних закладів по 1,7 тис.листків непрацездатності на суму 6,4 млн.грн, в тому числі у листопаді поточного року по 495 листкам на суму 1,9 млн.грн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовні тести на COVID-19 для всіх: чи може Україна повторити досвід Словаччини?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні виявили 8 641 ...
Наступна новина: Боснія та Герцеговина: сім ...

КОМЕНТАРІ