Що таке політика та навіщо вона потрібна?

Що таке політика та навіщо вона потрібна?

09.12.20 21:29 2 659

Політика в перекладі з грецької означає "мистецтво управління". У давнину цей термін співвідносився з поняттям «поліса», з містом-державою на зразок Афін, в якому просто необхідно було регулювати відносини величезної кількості людей. Найбільший давньогрецький філософ Арістотель у своїх працях зазначав, що політика повинна виконувати морально-виховну функцію і сприяти державі в прагненні до загального блага та справедливості. Далі, ми детальніше поговоримо, що собою являє сучасна політика. Ну а розповість нам про це адміністратор порталу vgolos.com.ua, на якому безпосередньо можна прочитати останні новини політики в Україні.

Сучасна політика: що потрібно знати?

У політичній сфері заведено розмежовувати поняття держави, яке пов'язують з політичними структурами та поняття громадянського суспільства.

«Громадянське суспільство» - це термін, що позначає неполітичні відносини в суспільстві, серед яких можна виділити: соціальні, економічні, релігійні, моральні, національні та ін. У громадянському суспільстві кожен може проявляти себе та відкрито висловлювати свою думку й ставлення до дій влади.

Держава є організацією політичної влади, яка переслідує конкретні (загальнолюдські, релігійні, класові, національні й т. д.) інтереси на певній території. Воно виникає на певному етапі розвитку та являє собою центральний інститут влади конкретного суспільства.

Політичні процеси ґрунтуються на сукупності методів й ідей їх реалізації. Політика має пасовий характер і може змінюватися в залежності від керівників.

Сучасна політика включає в себе поняття політичних партій — організацій однодумців, зі спільними поглядами на процес й ідеологію управління. Зазвичай партії по-різному уявляють реалізацію державного управління. З цієї причини, політика конкретних держав визначається балансом і протиставленням різних ідеологій.

По суті своїй, політика є видом діяльності, спрямованим на врегулювання відносин між різними соціальними групами. Основною її метою є визначення завдань, змісту та форм державної діяльності.

Політика може здійснювати як позитивний, так і негативний вплив на розвиток суспільства. Для позитивного розвитку, необхідно щоб вона відповідала потребам суспільства та враховувала фактичні економічні можливості держави. Крім цього необхідно брати до уваги географічне і політичне становище, а також специфіку національно-етнічних взаємин. В іншому випадку результат буде негативним.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 122)
Наступна новина: Пиццерия MISTER CAT: все ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
dayron913 - 09.12.20

Пора автору пам'ятник поставити за життя. Хто за?

аватар країна
OkaOkaOka - 09.12.20

Блог супер, побільше б таких!