В УЦОЯО відповіли,чи потрібно буде платити за ЗНО

В УЦОЯО відповіли,чи потрібно буде платити за ЗНО

10.12.20 08:08 0 401
Український центр оцінювання якості освіти заявляє, що ініціює запровадження можливості платного складання понаднормової кількості предметів зовнішнього незалежного оцінювання. Як заявили в УЦОЯО, це розширить можливості здобувачів освіти.

При цьому в центрі наголосили, що кількість предметів ЗНО, які можна складати за кошти держави, «завжди буде уможливлювати доступ громадян до омріяних закладів вищої освіти».

«У соціальних мережах шириться інформація про намагання Міністерства освіти і науки України спільно з Українським центром оцінювання якості освіти запровадити платне ЗНО. Звичайно, це збурює суспільство, оскільки ЗНО є важливою складовою системи освіти, передбачає дотримання принципу рівності всіх громадян. Маємо зазначити, що в проєкті наказу «Про затвердження Змін до Порядку проведення ЗНО результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» справді передбачено запровадження можливості складати ЗНО коштом фізичних або юридичних осіб, однак ця норма тільки розширить можливості здобувачів освіти, оскільки дозволить складати понаднормову кількість предметів ЗНО», – заявили в центрі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Батарейки D (R20): що ...
Наступна новина: Палата представників США ...

КОМЕНТАРІ