Водостічні системи: що потрібно знати?

Водостічні системи: що потрібно знати?

10.12.20 00:01 0 1274

Водостічна система — це цілий комплекс всіляких пристосувань, який гарантує будівлі, що вона залишиться сухою зсередини і не буде розмита дощовими потоками зовні. Цей комплекс в силу своїй конструкції, збираючи вологу з покрівлі будівлі, відводить її в основну каналізацію. Так само цілями будь-якого водостоку є захист стін будівлі від намокання, а газону — від розмивання. Далі, ми поговоримо про те, якою буває водосточка. Ну а розповість нам про це співробітник компанії “Дахстрой”, в якій її безпосередньо можна придбати.

Різновиди водостічних систем:

  • Зі сталі. Вони зазвичай покриваються зверху захисним полімером. Вони не темніють від часу та можуть витримувати великі температурні стрибки. При цьому не деформуються, зберігаючи свій початковий вигляд. А великий вибір кольорів дозволить підібрати водостік, який підійде до будь-якого будинку.
  • Із міді. Це майже завжди своєрідний і декоративний водостік. Спочатку блискучий, з часом він потемніє, придбавши відтінки благородної патини. Цей метал досить довговічний та при правильному догляді може прослужити понад століття. Елементи конструкції мідного водостоку зазвичай згуртовуються між собою, що надає такій системі відмінну герметичність.
  • Із пластика. Ці системи набагато доступніші металевих за ціною. Вони дуже легкі (вага погонного метра дорівнює 700 г) і мають відмінне звукове поглинається. Шум води, що тече по таких стоках і трубах майже не чути. Ці головні критерії роблять даний вид водостоків найпопулярнішими нині. Ще один плюс таких водостоків — це те, що гладкий пластик не дає можливості осінньому листю і бруду збиратися в жолобах, тим самим засмічуючи зливи та перешкоджаючи потоку. Монтаж такого водостоку вельми простий, оскільки складові кріпляться один до одного за допомогою спеціально призначених гумових розпірок і клею. Така конструкція, як правило, теж має високий ступінь герметичності.

Типи водостічних систем

Системи водостоків бувають двох перетинів:

  1. прямокутного;
  2. круглого.

Їх відмінність прихована набагато глибше, ніж може здатися. Крім своїх яскраво виражених дизайнерських відмінностей можна помітити, що, наприклад, водозлив з оцинковки йде з двостороннім полімерним покриттям тільки в разі, якщо він відноситься до системи з круглим перетином. У системах з прямокутним перетином, даний водозлив був би покритий полімером тільки з тильного боку. Зсередини ж його сторона залишалася б незахищеною від корозії ні чим, окрім, хіба що, невеликого шару ґрунтовки. Тому з метою довговічності краще ставити дорожчу, але й більш надійну систему водостоків круглого перетину.

Але сказане вище не відноситься до водостоків з ПВХ. Тип таких відсотків не вплине ні на якість зливу, ні на довговічність системи. В основному обмеження у виборі форм обумовлюються лише екстер'єром самої будівлі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 122)
Попередня новина: ЕСЦ – лидер в области ...
Наступна новина: Основні різновиди косметики

КОМЕНТАРІ