Чому варто читати книги?

Чому варто читати книги?

11.12.20 01:34 17 1292

Коли ви в останній раз читали книгу або хоча б статтю в журналі (краще науковому)? Можливо, ваші щоденні звички читання зосереджуються навколо повідомлень в соцмережах або інструкцій з приготування на пакеті вівсянки? Якщо ви — один з незліченної кількості людей, хто не має звички читати регулярно, ви можете багато чого втратити. Так навіщо ж потрібно читати? Що з вами буде, що ви придбаєте, якщо будете читати кожен день? Нумо розберімося разом. Ну а допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину https://bookopt.com.ua/, в якому можна придбати книги українською мовою.

7 переваг читання:

  • Розумова стимуляція. Дослідження показали, що читання психічно стимулює і може сповільнити прогрес (можливо, навіть запобігти) розвитку хвороби Альцгеймера і деменції, бо воно тримає мозок активним. У молодості ви, можливо, про це не думаєте, але, як ви знаєте про те, що у вас буде пенсія, пам'ятайте про те, що буде і старість... яку набагато приємніше провести в ясному розумі.
  • Лікування стресу. Незалежно від того, скільки у вас в житті стресу, все це просто вислизає, коли ви занурюєтеся в книгу. Добре написаний роман може перенести вас в інші світи, а цікава стаття буде відволікати вас, дозволяючи напруженню виснажитися і даючи можливість добре розслабитися.
  • Знання. Все, що ви читаєте, наповнює вашу голову новою інформацією, і ви ніколи не знаєте, коли це може вам стати в пригоді. Чим більше у вас знань, тим краще ви підготовлені до розв'язання будь-яких проблем, з якими ви коли-небудь зіткнетеся в вашому житті. Можна втратити все: роботу, майно, гроші, друзів, навіть здоров'я, але знання у вас ніхто не зможе відняти.
  • Розширення словникового запасу. Чим більше ви читаєте, тим більше слів ви розумієте, і вони неминуче потраплять в ваш повсякденний словниковий запас. Уміння чітко та правильно говорити допомагає в будь-якій професії. Це може навіть допомогти в кар'єрі, бо той, хто багато читає, добре говорить і розбирається в різних темах, як правило, отримує просування по службі швидше (і частіше), ніж ті, у кого менший словниковий запас і немає ніяких знань про літературу, наукові прориви та глобальні події. Читання книг також життєво важливо для вивчення нових мов, оскільки не носії мови отримують доступ не просто до слів, а до їх використання в контексті, що покращує швидкість мови та письма.
  • Поліпшення пам'яті. Коли ви читаєте книгу, ви повинні пам'ятати цілий ряд персонажів, їх походження, амбіції, історію та нюанси, а також різні хитросплетіння сюжету. Ви можете пам'ятати ці речі з відносною легкістю (коли книга вам подобається). Дивно, але кожний новий зв'язок в пам'яті, яку ви створюєте, дає нові синапси (мозкові шляхи) і зміцнює присутні, що допомагає вам пам'ятати в цілому, а також стабілізує настрій.
  • Навички аналітичного мислення. Ви коли-небудь читали детективний роман та розгадували загадку до кінця книги? Якщо так, вам вдалося змусити працювати критичне та аналітичне мислення, взяти до відома всі деталі й розсортувати їх для визначення поняття "злочинець". Ця ж здатність аналізувати деталі також використовується тоді, коли справа доходить до критики сюжету; чи був це добре написаний твір, чи були персонажі належним чином опрацьовані, чи пройшла сюжетна лінія гладко і т. д. Якщо у вас буде можливість обговорити книгу з іншими, то ви зможете викласти свою думку, оскільки ви зрозуміли всі аспекти. Все це — робота мозку.
  • Фокус і концентрація. В сучасному світі за один 5-хвилинний проміжок часу середня людина може попрацювати над якоюсь своєю задачею, перевірити електронну пошту, поспілкуватися з кількома людьми (через месенджери, чати), подивитися повідомлення в соцмережах, паралельно контролюючи свій смартфон і взаємодіючи з колегами. Цей тип поведінки знижує нашу фокусування. Коли ви читаєте книгу, вся ваша увага зосереджена на історії. Решта світу просто чекає, і ви можете зануритися в кожну тонку деталь.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 126)
Попередня новина: Принтованная сувенирная ...
Наступна новина: Переваги ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
denis_kv - 11.12.20

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.

аватар країна
kakosik - 11.12.20

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
Hemingaway - 11.12.20

вот это позитив) просто класс)

аватар країна
ssoryjesus - 11.12.20

Действительно интересная тема.

аватар країна
Well_played_folks - 11.12.20

У вас абстрактное мышление

аватар країна
mikesev - 11.12.20

Каменти жгут! :-D

аватар країна
sunboyonfire - 11.12.20

відмінно викладаєте

аватар країна
Hostis_Publicae - 11.12.20

було цікаво вас почитати, спасибі і удачі!

аватар країна
no_panic - 11.12.20

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
co84k4 - 11.12.20

Всегда приятно читать умных людей

аватар країна
FuckUpYourRReality - 11.12.20

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
skiramish - 11.12.20

І правда креатив ... супер!

аватар країна
Bread5 - 11.12.20

Прямо навіть не віриться

аватар країна
karnoobe - 11.12.20

И правда креатив...супер!

аватар країна
Samyrau_png - 11.12.20

Ух ты :) Здорово как!

аватар країна
Mambos9000 - 11.12.20

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
SpamKillerRobot - 11.12.20

детальніше ласка