На Тернопільщині реалізовується програма секторальної бюджетної підтримки ЄС

На Тернопільщині реалізовується програма секторальної бюджетної підтримки ЄС

13.12.20 09:14 0 407
На Тернопільщині основу економічного потенціалу становить малий та середній бізнес. В умовах реформування територіального устрою держави, формування спроможних об'єднаних територіальних громад, пріоритетним завданням органів влади є створення сприятливого бізнес-клімату та, зокрема, ефективної інфраструктури об'єктів підтримки бізнесу.

Уже понад три роки на Тернопільщині діє регіональний центр підтримки підприємництва. Його основне завдання полягає у наданні безкоштовної інформаційно-консультативної підтримки суб'єктам малого та середнього бізнесу та особам, які мають на меті започаткувати власну справу. На надано понад 3000 інформаційно-консультативних послуг. Консультантами надається більш як 60 видів послуг, спектр яких постійно зростає та оновлюється.

В області розробляються нові інструменти для розвитку бізнесу. Спільно з Фондом розвитку підприємництва запроваджено регіональну програму із відшкодування 50% відсоткової ставки за кредитами, що надаються банками - партнерами.

З початку дії програми секторальної бюджетної підтримки ЄС 13 підприємців скористалися такою можливістю та реалізують інвестиційні проєкти на суму 25,5 млн гривень, з обласного бюджету їм компенсовано 2 млн гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Азербайджан і Вірменія ...
Наступна новина: Низка депутатів безоплатно ...

КОМЕНТАРІ