Всесвітня продовольча програма ООН взяла свою Нобелівську премію миру-2020 на онлайн-церемонії

Всесвітня продовольча програма ООН взяла свою Нобелівську премію миру-2020 на онлайн-церемонії

13.12.20 08:55 0 384
Голова Всесвітньої продовольчої програми, агенства ООН зі штаб-квартирою у Римі, Девід Біслі прийняв 10 грудня Нобелівську премію миру на онлайн-церемонії, яку влаштували замість звичних урочистостей через пандемію COVID-19.

Під час отримання нагороди від імені організації Біслі назвав її «закликом до дії» у боротьбі з голодом. Він зазначив, що на тлі нинішніх викликів – воєн, змін клімату і пандемії – «270 мільйонів людей ідуть назустріч голодній смерті».

Норвезький Нобелівський комітет відзначив Всесвітню продовольчу програму за «зусилля щодо запобігання використанню голоду як зброї у війнах і конфліктах».

Читайте також: Всесвітня продовольча програма стала лауреатом Нобелівської премії миру 2020

Пандемія змусила нобелівських чиновників скасувати традиційний банкет як в Осло, де оголошується і вручається Нобелівська премія миру, так і в Стокгольмі, де вручають відзнаки з медицини, фізики, хімії, літератури та економіки.

Церемонія в Стокгольмі транслювалася із «золотої зали» мерії, і кожен лауреат був офіційно представлений. В ефірі показували відеоролики про те, як в останні дні лауреати Нобелівської премії в галузі медицини, фізики, хімії, літератури і економіки отримували нагороди у своїх країнах.

У записаному посланні король Карл XVI Густав також привітав лауреатів, додавши, що в майбутньому він сподівається вітати їх у Стокгольмі безпосередньо.

Цьогоорічні Нобелівські премії були оголошені в жовтні. Премії традиційно вручаються на церемонії 10 грудня, в річницю смерті 1896 року засновника премії Альфреда Нобеля, шведського вченого і філантропа.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ