Світовий банк схвалив нову позику на підтримку Україні в час пандемії

Світовий банк схвалив нову позику на підтримку Україні в час пандемії

13.12.20 11:07 0 457
Рада директорів-розпорядників Світового банку схвалила позику Україні на суму в 300 мільйонів доларів – так зване Друге додаткове фінансування у відповідь на COVID-19 за проєктом модернізації систем соціального забезпечення.

Це додаткове фінансування має допомогти посилити українську програму гарантованого мінімального доходу для малозабезпечених родин, що має запобігти сповзанню в бідність через пандемію COVID-19 приблизно одного мільйона українців, повідомив Світовий банк 11 грудня.

Банк нагадав, що перша додаткова позика за цим його проєктом на суму в 150 мільйонів доларів була схвалена 30 квітня.

За прогнозами Світового банку, через пандемію бідність в Україні може зрости на 4 відсотки і сягнути до кінця року близько 23 відсотків. При цьому близько 60 відсотків українців, які можуть перейти в категорію бідних через пандемію, наразі не захищені жодною з наявних в Україні програм соціального захисту.

Чинний проєкт модернізації соціального захисту, разом із двома його додатковими фінансуваннями, на загальну суму в 750 мільйонів доларів має на метрі підтримати реформи в Україні, спрямовані на скорочення бідності, а також програми систематичного виведення нужденних зі стану бідності.

«Криза з COVID-19 вимагає швидких відповідей на надзвичайну ситуацію, таких, як збільшене надання коштів. Але вона водночас наголосила на необхідності для цієї країни поліпшити стійкість своєю інфраструктури соціальної допомоги і розвитку системи для надання коштів людям, які перебувають у кризі», – нагадали Україні в Міжнародному банку реконструкції і розвитку, більше відомому як Світовий банк. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Найсвіжіше про COVID-19. Україна і світ. Живий блог

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ