Чому дизайнери інтер'єрів віддають перевагу кутовому дивану зі спальним місцем у вітальні?

Чому дизайнери інтер'єрів віддають перевагу кутовому дивану зі спальним місцем у вітальні?

14.12.20 15:56 16 643

Популярний в сучасних оформленнях вітальні кутовий диван часто можна назвати єдино правильним або оптимальним рішенням. Ця модель може впоратися одночасно з великим списком завдань: зручно розмістити гостей, забезпечити комфортний відпочинок після робочого дня і навіть організувати додаткове або основне спальне місце. Щоб правильно вибрати кутовий диван зі спальним місцем для вітальні — необхідно ретельно підготуватися і врахувати безліч чинників. Нумо їх розберімо. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://mebel7.com.ua/myagkaya-mebel/divanu/uglovye-divany/, в якому безпосередньо можна придбати кутовий диван в Києві.

Різновиди механізмів трансформації

При виборі спального дивана в вітальню необхідно звернути увагу на відповідний механізм трансформації. Від нього залежить зручність експлуатації, можливість розміщення і термін служби дивана. Деякі механізми призначені для періодичної експлуатації, інші можуть використовуватися для щоденного сну. Серед найбільш популярних механізмів для кутових диванів зі спальним місцем у вітальні є:

  1. Єврокнижка. Такий диван має поздовжнє щодо спинки розташування місця для сну, яке складається з сидіння та спинки. Сидіння, у свою чергу, висувається або «крокує» вперед, а на його місце опускається спинка.
  2. Виїзний. В даному випадку елементи спального місця ховаються під сидінням і при необхідності викочуються вперед один за одним. Спляча людина розташовується головою до спинки, а для самої трансформації потрібно досить багато простору попереду дивана.
  3. Дельфін. Такий диван приховує складовий елемент спального місця під сидінням. Нижня частина висувається на себе і звідти «виринає» матрац. Залежно від конфігурації може мати поздовжнє і перпендикулярне спинці розташування місця для сну.
  4. Акордеон. Він має висувну вперед основу, а самим матрацом спального місця є розкладна спинка. Спальне місце перпендикулярне спинці та вимагає досить багато простору попереду.

Вибір розкладного механізму для кутового дивана залежить від потенційної експлуатації. Якщо диван зі спальним місцем у вітальні буде використовуватися щодня — варто віддати перевагу надійному та довговічному механізму (книжка, єврокнижка, дельфін). Для виробів, які не передбачають настільки часте використання можна вибрати більш легкий та маневровий механізм (акордеон, викочування й інші). Гостьовий диван при експлуатації 1-2 рази в тиждень може мати абсолютно будь-який механізм — щоб продовжити термін служби виробу і не «зганьбитися» перед гостями, уважно оцініть якість.

При поздовжньому розташуванні спального місця в дивані — його краще розташувати по одній зі стін. Перед ним цілком можна розмістити мобільний журнальний столик. Однак в деяких моделях потрібно простір за диваном. А ось при перпендикулярному розташуванні матраца варто забезпечити максимум простору спереду для трансформації. Не варто ставити навпроти нього шафу — користуватися та одним, і іншим буде незручно. При виборі необхідно ретельно співвіднести параметри дивана в зібраному та розкладеному вигляді.

Розміри спального місця кутового дивана для вітальні

Незалежно від того, що диван у вітальні використовується найчастіше в якості додаткового місця для сну, до вибору матраца і розмірів спального місця необхідно підійти з великою відповідальністю. Залежно від габаритів тіла варто оцінити довжину та глибину матраца. Вузький або короткий диван не дозволить якісно розслабитися і тим більше виспатися.

Дивани-ліжка мають градацію по глибині (ширині), аналогічну звичайним ліжкам:

  • До 90 см — односпальні.
  • До 135 см - "полуторка".
  • Понад 140 см — двоспальні.
  • Понад 200 см — євро.

Довжина спальних диванів варіюється від 180 см (для дитини) до 200 см (для дорослого). Судити про необхідну довжині можна користуючись формулою «зріст найвищого члена родини + 30 см».

Всі необхідні параметри можна знайти в паспорті виробу. Однак особисто переконатися в їх правдивість — ніколи не завадить. Тому спробуйте полежати на дивані перед тим, як придбати його.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 116)
Наступна новина: Системи клімат-контролю: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Mordamaza - 14.12.20

Знакомый стиль...

аватар країна
thinkingthing - 14.12.20

Цікава стаття, дякую. Цікавить: чи буде продовження?

аватар країна
TargetFeel - 14.12.20

ну что тут скажешь…

аватар країна
cutebegemot - 14.12.20

Блог супер, побольше бы подобных!

аватар країна
chigidamchig - 14.12.20

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
veryMadmax1488 - 14.12.20

новость послал по инету.

аватар країна
MaryKey420 - 14.12.20

Привіт! Пропоную обмін постовими з вашим блогом.

аватар країна
SWISS_BANK_ACCOUNT - 14.12.20

Большое спасибо, прикольно написанно креативно

аватар країна
HydraRuz - 14.12.20

Мне понравилось!

аватар країна
Ilia186 - 14.12.20

поза конкуренцією

аватар країна
trigandi - 14.12.20

Было интересно почитать!!!

аватар країна
katewelle - 14.12.20

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.

аватар країна
Edelweys77 - 14.12.20

Супер-пупер!

аватар країна
skiramish - 14.12.20

прочитала з задоволенням

аватар країна
Seeknopeek - 14.12.20

Я вот думаю, а где Вы материал взяли для этой статьи? Неужели из головы?

аватар країна
Thendril - 14.12.20

Спасибі, стаття дуже допомогла.